Viikon Kovin Biisi: VKB 31/24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 31/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 19.8.2024 – 22.8.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 34. ehdokkaat

1) RSS – Hämärä

RSS on jo 2000-luvun alussa perustettu, nyt comebackin tehnyt imatralainen, raskasta suomirockia soittava yhtye. Tuorein singlemme ”Hämärä” koki päivänvalon toukokuussa -24

2) Troija – Mun Narttuni

”Mun Narttuni” on energinen kuvaus autoilun ja kaupungin vilskeen tuomista haasteista. Kappale kertoo tarinan siitä, kuinka Troijan auto on hänen luotettavin kumppaninsa, joka kuuntelee salaisuuksia ja pelastaa pinteestä. Kappale käsittelee autoilun haasteita humoristisella ja mukaansatempaavalla tavalla, kuten peltipoliiseja, liikenteen vilinää ja parkkipaikan etsimisen vaikeutta. Troija ei kaihda esittelemästä autoilun realismia, mutta tekee sen iloisella ja positiivisella otteella.

3) DJ Tonzaa – Rakkaat Vanhemmat

rakkaat vanhemmat on räppibiisi joka on kunnianosoitus samalla meidän kaikkien rakkaille vanhemmille, emme koskaan muista tarpeeks kiitää isää tai äitiä joka on kulkenut rinnalla pitkään auttanut, rakastanut, suojannu kaikelta 🙂 tämä on kiitos kaikille vanhemmille.

4) Brazen Forgery – Piilopirtti

Piilopirtti on dark metal -projekti Brazen Forgeryn toinen single syksyllä ilmestyvältä EP:lta. Se kertoo yhden selviytymistarinan 1600-luvun Karjalan kannakselta.
Brazen Forgery on 100% tekijänsä sooloprojekti, jossa yhdistyvät eri äärimetallin muodot ja sinfoninen mahtipontisuus.

5) Alecsanteri – ALICE USED TO BE IN WONDERLAND

ALICE USED TO BE IN WONDERLAND on armoton rock-biisi joka vetää kuuntelijan välittömästi synkkään maailmaansa sähkökitaran vedettyä ensimmäisen iskunsa. Pohjoismaiden nuorella rock-tulokkaalla Alecsanterilla ei selvästi ole ongelmaa ottaa haltuun voimakkaalla lauluäänellään biisin stadium-tasoinen heavy metal-tuotanto, sekä laulun nopeaa ketteryyttä vaativat melodiat. Biisin samaistuttavat sanat kertovat parisuhteen päättymisestä Liisa Ihmemaassa-vertauskuvaa nokkelasti hyödyntäen.

6) Kapina – Viimeinen Kiinalainen

”Kapina on jokin joukon nousu esivaltaa vastaan. Kapina on myös bändi Lahdesta.” Biisi viimeinen kiinalainen on bändin 2023 julkaistulta päihteet, pillu ja politiikka levyltä. Toimii levyn päätös biisinä ja keikkojen avaus biisinä. Kritisoi kuluttamista, kertakäyttö kulttuuria ja ihmisen tarvetta tuhota maailmaa. Lyhykäisyydessään siis odotellaan että koska hukutaan paskaan.

7) Chediow – missä sä oot

herkkä,rauhallinen ja syvällinen poppibiisi.

8) Eljas Riekkola ja Mukavat alusvaatteet – Miten päädyttiin tähän helvettiin

Ensinnäkin iso kiitos tämän hienon kilpailun järjestämisestä! Ehdottaisin kilpailuun meidän uutta menevää singleä, jossa kaikki menee päin helvettiä, mutta pahempaakin olisi ansainnut. Tehdään akustispainotteisia punk-henkisiä lauluja, joiden tragikoomisia tarinoita säestää käsityönä äänitetyt akustiset soittimet. Tällä kertaa leadi-instrumenttina soi brasilialainen cavaquinho.

Yhtyeemme julkaisee jokaisesta kappaleestaan myös musiikkivideon:
https://youtu.be/EuaaSgFTyls?si=2zpnQ91ErE6FCPRL

9) Alive Alive – Why Don’t You Answer

Moi!

”Why Don’t You Answer” on meidän kolmas sinkku tulevalta debyytti-EP:ltä! Se on tarina kaipauksesta ja itsetutkiskelusta. Kappale alkaa pehmeällä ja kiehtovalla bassolinjalla, josta se kasvaa eeppiseksi powerballadiksi, joka vie kuulijat matkalle tarttuvien laulumelodioiden ja huiman kitarasoolon kera.

10) Atomic Berries – Tears of Sin

Atomic Berries risteyttää eurodance-tyyliä darkwave-vibojen kanssa, ja lopputuloksena syntyy Tears of Sin -nimeä kantava ikivihreä klassikko.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img