IDA – Daily Rituals EP (Sävy records 2024)

Aiheeseen liittyvää

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

IKIROUDAN MATKASSA HELSINGISSÄ JA HARJAVALLASSA

Kajaanilainen iskelmämetalliyhtye Ikirouta käväisi eteläisessä Suomessa muutaman keikan verran...

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Floating Points – Cascade (Ninja Tune 2024)

Floating Points - Cascade (Ninja Tune 2024) Samuel Shepardin projekti Floating Points on edennyt viidenteen täyspitkään albumiinsa, löytäen jälleen tekno-rytmit muutamien vuosien jazz-electronica-kokeilujen jälkeen.

Ari Väänänen’s Latest Book Explores Mental Vulnerability in Modern Work Life

Ari Väänänen's book delves into how societal changes have reshaped the role of mental health in work life. It emphasizes the psychological challenges that accompany increased independence.

Jaa somessa

Suomalainen IDA julkaisee debyytti-ep:nsä omalla levymerkillään. Neljän kappaleen paketti on tiukkaa tavaraa elektron ja teknon pituus- ja leveysasteilla.

Vapauteen on ensimmäinen kappale ja se aloittaa julkaisun oikein pätevällä ja fokusoituneella acid-elektrolla. Rikottu biitti tekee puolivälissä raitaa mukavan twistin joka kuljettaa rytmillisesti kuuntelijan uuteen ympäristöön. Darkkia mutta niin ihanan hellällä Helena Hauffin tavalla. Toisena biisinä Dopamine Hunt jatkaa rikkobiittien parissa hieman wonkymmalla ja kokeellisemmalla otteella. Bassot ovat suuria ja atmokset mustanpuhuvia. Minimalistinen tuotanto on harkittua ja selvästi tieto siitä mitä haetaan on ollut studiossa läsnä.

B-puoli lähtee käyntiin Currents-nimisen jamin kanssa. Breikkiluuppi soi bassorummun ja 303-sekvenssien päällä muistuttaen hieman jopa 90-luvun alun UK hardcoresta. Chord-stabit tekee tästä eteerisemmän kuin ep:n A-puolesta. Daily Ritualsin päättää Sansibarin tekno-remix Currentsista. Kotimainen vientituotteemme (vai -tuottaja) Sansibar osaa mainiosti unenomaisen retroilevan teknon estetiikan ja todistaa jälleen studiotyöskentelynsä olevan taattua laatua.

Mainio debyytti IDA:lta, jään kiinnostuneena odottelemaan mitä seuraavaksi kuullaan.

Raita, joka tekee erityisen vaikutuksen: Vapauteen

Mikko Ihalainen

spot_img