Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

”Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä…”

[yasr_visitor_multiset setid=1]

Behind This Guilt on vuonna 2019 perustettu Alternative Rock -yhtye Keski-Suomesta. Yhtyeen muodostaa kaksi sisarusparia Santeri ja Teijo Shemeikka sekä Anna-Riikka ja Ville Pöyhönen.

Yhtyeen juuret ovat vankasti raskaamman musiikin puolella, mutta Behind This Guilt on heittänyt sekaan elementtejä niin kevyemmästä rock-musiikista kuin pop-musiikistakin.

No More Masks on yhtyeen vuonna 2021 julkaistu debyyttialbumi joka koostuu tarinoista niiltä hetkiltä kun ihminen kohtaa elämässään henkisen pohjan. Yhtyeen viesti kuuntelijoille on se, että kaikesta on mahdollisuus selvitä ja loppujen lopuksi päivä kuitenkin paistaa vielä joskus.

Behind This Guilt -nelikko hallitsee soittimensa ja sovitustyössäkin on nähty vaivaa, eikä menty aidan matalimmasta kohdasta. Vaikka kuulenkin vaikutteita useista eri lempiyhtyeistäni, niin mikään ei vaikuta kopioidulta, vaan tietoiset tai tiedostamattomat vaikutteet on onnistuttu muovaamaan yhtyeen omaksi tyyliksi. Erityisen ison papukaijamerkin annankin yhtyeen sävellystaidolle.

Behind This Guilt -yhtye

No More Masks -levyn kappaleet eivät ole nippu samaa kaavaa käyttämällä monistettuja kappaleita, vaan hajontaa löytyy ja tästä hyvänä esimerkkinä hienon yksinkertainen slovari Farewell, jonka tunnelma pääsi ihoni alle ja kosketti luihin ja ytimiin saakka.

Dependent-biisin nostan vielä erikseen esille sekä sävellyksellisenä, että sovituksellisena napakymppinä. Siinä on mielestäni kohdallaan ihan kaikki mahdollinen. Yksinkertainen vaan on kaunista ja tässä biisissä se tulee jälleen kerran todistetuksi.

Levyllä on toki muitakin samaan kategoriaan soveltuvia kappaleita, mutta nostan tämän esiille siksi, että siitä on lukijan ainakin helppo aloittaa Behind This Guilt -yhtyeeseen tutustuminen, jos ei ole mahdollisuutta koko levyä kiireiden vuoksi heti kuunnella.

Suosittelen kyllä kuuntelemaan koko levynkin, vaikka aloittaisitkin Dependent-biisistä.

Tuotanto ja soundit, niistä jaksaisi joku miksaamiseen erikoistunut varmasti kirjoittaa pitkästikin, mutta itse totean, että soundit ovat selkeät ja esittelee sävellykset hienosti ja näin ollen ovat minun arvosteluasteikollani kunnossa.

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä, kuten basso-rummut -kombinaatio Dependent-biisissä!

Tästä on hyvä jatkaa, vaikkapa keikoille ja toivottavasti näin myös käy. Olisi kiva nähdä Behind This Guilt myös livenä.

Kotisivut: https://behindthisguilt.com
Spotify: https://open.spotify.com/album/4oLd39j401FlIJpwWwzJMG

– K. Lukkarila

spot_img