Floating Points – Cascade (Ninja Tune 2024)

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Jaa somessa

Samuel Shepardin projekti Floating Points on edennyt viidenteen täyspitkään albumiinsa, löytäen jälleen tekno-rytmit muutamien vuosien jazz-electronica-kokeilujen jälkeen.

Albumi starttaa kappaleella nimeltä Vocoder, joka tuntuu nimensä mukaan siltä kuin koko studion master-kanava olisi ajettu vokooderin kautta. Biisi muovautuu eeppiseksi tekno-oopperaksi uk garage-tyyppisten rytmien sävyttämänä. Key103 jatkaa melodisemmalla mutta jämäkällä teknolla, hyvin artistille tutuilla skaaloilla. Hieman tuli myös mieleen Inigo Kennedyn melodiat. Levyllä on vahva live-vedon tunnelma, hienoa vaaran tuntua koko ajan ja yllättäviä käänteitä. Birth 4000 hyökkää synabasso-riffillään kuin Giorgio Moroder. Iloisempaa diskolta maistuvaa teknoa alun melankolian jälkeen. Tämä biisi voisi periaatteessa tyylinsä puolesta kuulua myös Daft Punkin levylle.

Del Oro kuljettaa fiilistä asteen hypnoottisemman teknon suuntaan. Hieno yhdistelmä teknoa ja housea. Fast Forward tarjoilee upealla syntikka-arpeggiolla alkavan melankolisen kauniin kokemuksen, muistuttaen minua Four Tetin tuotannoista. Biisi elää taas kerran hienosti ja päätyy loppua kohden hienoihin murean bassoisiin livejameihin. Ocotillo rauhoittaa tilanteen pirskahtelevalla synthwave-ambientilla. Afflecks Palace jatkaa leftfield-breakseillaan IDMn suuntaan. Tilt Shift experimentoi ja naksuttelee tyylikkäästi oudommissa ulottuvuuksien välisissä tunnelmissa. Levyn päättää hiljaisuuteen kuljettava ambient-kappale Ablaze. Kaunis rauhoittava outro tälle värikkäälle ja monipuolisen eklektiselle albumille. Kuten jo mainitsin, Floating Points saa levylleen eläväisen liven atmosfäärin, todella mielenkiintoinen ja innostava kokonaisuus!

Mikko Ihalainen

spot_img