JOHANNES BYYT: Zeppelin (Plastic Passion PVC 152) digisingle 2023

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Punk-yhtye Crackwhore iskee jälleen – Uusi single ”War on Drugs”

Punk-yhtye Crackwhore on iskenyt jälleen, julkaisten kiistanalaisen ja aikaa kuvaavan singlen "War on Drugs". Nyt ja tässä on musiikkimaailman puhutteleva uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Verdin Requiem ja Rocklegendoja Tampere-talossa Keväällä

Tampere-talon kevät houkuttelee musiikin ystäviä Verdin teoksella ja legendaarisilla rockartisteilla. Kansainvälinen ja kotimainen musiikkielämys tarjoaa kaikea oopperasta rockiin.

Jaa somessa

Tämä taisi tulla vähän väärälle tyypille, mutta yritetään. Kuten saatteessa sanotaan, Johannes Byyt koottiin aikoinaan 80-luvun alussa Wrum-yhtyeen hajottua ja siihen bändistä tulivat rumpali Kaikka Salminen, basisti-laulaja Okko Makkonen ja kitaristi Raine Potinkara. Bändi teki Selectalle yhden singlen, jonka muistaisin kuulleenikin joskus. Senilisöin, että toisessa biisissä, olisiko ollut Let Me Be the One You Want, oli jotain mukavaa melodisuuttakin, mutta tökkimään jäi englannin kielen lausunta, vaikka sen en kauhean usein anna häiritä.

Bändi koottiin uudelleen Wrumin taas hajottua viime vuosikymmenellä samalla kokoonpanolla. Tuossa sinkussa englannin kieli särähti korvaan ja samoin on hieman tässäkin. Zeppelin on tuollainen jopa tarttuva ja öh, ehkä hieman omaperäinenkin keskitempoinen rockbiisi. Omaperäisyys kyllä suurimmaksi osaksi tulee lauluäänestä ja ääntämyksestä, mutta vaikea sitä kai muuttaa on, jos se 40 vuotta sitten oli samaa. Tämä on kai turhaa natkutusta, koska ei siihen yleensä kiinnitetä niin kamalasti huomiota edes ulkomailla, tämän olen huomannut omistakin tekeleistä; ulkomaan elävistä kaikki on ihan ok, siellä kun on noita murteitakin (tietty täälläkin), mutta Suomessa ääntämykseen on puututtu.

No, prkl, on sitä paskempaakin kuultu ja onnea vain tulevalle pitkäsoitolle, äläkä Kaikka lyö, kun Tiniksessä nähdään (muualla kyllä)!

-V. Vahtera

spot_img