EATER: Ann/Point Of View (Holy Dotage) 2023

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Karisto julkaisi kaksi kiehtovaa kansainvälistä jännityskirjaa

Karisto kutsuu sinut kevään jännittäville matkoille brittein saarille ja Kalifornian punapuumetsiin.

HAMissa aukeaa monumentaalinen Tove Jansson -näyttely

HAMissa avautuu Tove Janssonin taiteeseen keskittyvä näyttely, joka näyttää Janssonin elämäntyötä ja muumihahmojen roolia hänen taiteessaan.

Jaa somessa

Eaterin ainoa koko ajan musajutuissa touhunnut jäsen, laulaja Andy Blade, lyöttäytyi yhteen nuorempien rockareiden Jo-Jo & The Teeth -yhtyeen kanssa. Yhtye on ehtinyt tehdä jo omankin LP:nsä, mutta ovat viime vuodesta keikkailleet Andyn kanssa Eater-nimellä ja tulossa pitäisi olla myös LP, jossa tietääkseni on uuttakin kamaa. Tämän singlen piti ilmestyä maaliskuussa, mutta ilmeisesti ainakaan vinyyliversiota ei vielä ole julkistettu. No biisit ovat kuitenkin netissä ja A-puolesta on Youtubessa videokin.

Tämähän kuulostaa aivan eri bändiltä, vaikka biisit ovat vanhaa Eateria uusina versioina. B-puolen Point Of View, joka alunperin tehtiin Label-yhtiön kokoelmalle, menee ehkä liiankin tilutteluksi, mutta A-puolen Ann, joka ilmestyi Eaterin LP:llä The Album nimellä Anne, on hienoa kuultavaa, ja jos ei ole alkuperäistä kuullut, luulisi, että tässä soittaa joku uusi punklupaus. No tavallaan soittaakin. Jos ne uudet biisit tehdään samalla energialla, ehkä Eater tullaan huomioimaan vähän paremmin kuin silloin, kun yhtyeen keski-ikä oli 15. Jo-Jo O’Donoghue on siis nainen ja B-puolella hänen äänensä tuo vielä vähän lisäväriä mukaan, A-puolella en sitä huomaa edes kuulevani, mutta kyseessä onkin tuollainen nopea ja lyhyt punkrykäisy.

Kerrassaan upea paluu, vaikka jotkut vanhat fanit eivät varmasti hyväksy. No, eivätpähän muut Eaterista ole aikoihin musiikkia tehneetkään, kitaristi Brian Cheveten olen nähnyt Youtubessa pari vuotta sitten soittavan akustisesti Eaterin biisejä ja rumpali Phil Rowland tekee musajuttuja ilmeisesti vieläkin, mutta vaikuttaa USAssa. Gary Steadmanin ura jäi Classix Nouveaux’n kahdelle ekalle LP:lle ja basisti Ian Woodcock taisi lopettaa soitot kamalaan Vibrators-yhtyeen versioon, jossa ei ollut Knoxia ja levytti Gimme Some Lovin’ -singlen 1980. Alkuperäinen rumpali Dee Generate ei saanut mitään toimivaa yhtyettä kasaan saatuaan potkut Eaterista, joten eiköhän tämä ole ihan OK!

-V. Vahtera

spot_img