EATER: Ann/Point Of View (Holy Dotage) 2023

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

The Protex -bändikatsaus

Protex on näitä alkuajan punkbändejä Pohjois-Irlannin Belfastista ja perustettiin vuonna 1978.

Jaa somessa

Eaterin ainoa koko ajan musajutuissa touhunnut jäsen, laulaja Andy Blade, lyöttäytyi yhteen nuorempien rockareiden Jo-Jo & The Teeth -yhtyeen kanssa. Yhtye on ehtinyt tehdä jo omankin LP:nsä, mutta ovat viime vuodesta keikkailleet Andyn kanssa Eater-nimellä ja tulossa pitäisi olla myös LP, jossa tietääkseni on uuttakin kamaa. Tämän singlen piti ilmestyä maaliskuussa, mutta ilmeisesti ainakaan vinyyliversiota ei vielä ole julkistettu. No biisit ovat kuitenkin netissä ja A-puolesta on Youtubessa videokin.

Tämähän kuulostaa aivan eri bändiltä, vaikka biisit ovat vanhaa Eateria uusina versioina. B-puolen Point Of View, joka alunperin tehtiin Label-yhtiön kokoelmalle, menee ehkä liiankin tilutteluksi, mutta A-puolen Ann, joka ilmestyi Eaterin LP:llä The Album nimellä Anne, on hienoa kuultavaa, ja jos ei ole alkuperäistä kuullut, luulisi, että tässä soittaa joku uusi punklupaus. No tavallaan soittaakin. Jos ne uudet biisit tehdään samalla energialla, ehkä Eater tullaan huomioimaan vähän paremmin kuin silloin, kun yhtyeen keski-ikä oli 15. Jo-Jo O’Donoghue on siis nainen ja B-puolella hänen äänensä tuo vielä vähän lisäväriä mukaan, A-puolella en sitä huomaa edes kuulevani, mutta kyseessä onkin tuollainen nopea ja lyhyt punkrykäisy.

Kerrassaan upea paluu, vaikka jotkut vanhat fanit eivät varmasti hyväksy. No, eivätpähän muut Eaterista ole aikoihin musiikkia tehneetkään, kitaristi Brian Cheveten olen nähnyt Youtubessa pari vuotta sitten soittavan akustisesti Eaterin biisejä ja rumpali Phil Rowland tekee musajuttuja ilmeisesti vieläkin, mutta vaikuttaa USAssa. Gary Steadmanin ura jäi Classix Nouveaux’n kahdelle ekalle LP:lle ja basisti Ian Woodcock taisi lopettaa soitot kamalaan Vibrators-yhtyeen versioon, jossa ei ollut Knoxia ja levytti Gimme Some Lovin’ -singlen 1980. Alkuperäinen rumpali Dee Generate ei saanut mitään toimivaa yhtyettä kasaan saatuaan potkut Eaterista, joten eiköhän tämä ole ihan OK!

-V. Vahtera

spot_img