KIMMO MIETTINEN: Irwin Goodman – Kansantaiteilija (Karisto, 2021)

Aiheeseen liittyvää

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Onhan noita Irwin-kirjoja tullut jokunen kappale ja ainakin melkein kaikki on tullut luettuakin. Mutta tässä kun on jo kuukauden jalka ollut kipsissä, niin ajattelin tämänkin ohuehkon, 180 sivua, teoksen lukea.

Mitään uutta en odottanut, eikä sitä tässä olekaan. En vaan muista oliko noissa vanhemmissa näin monen eri ihmisen muisteluita herrasta. Taisivat monet olla keskittyneet levytyksiin ja skandaalijuttuihin.

Iwrin Goodman -kirja

Kyllähän tämä ihan sujuvasti etenee. Ja kun kirjoittajana on Miettinen, tulee punkkikin mainittua; Karanteenin Hate Konttinen pienehkön muistelon kirjassa tekee.

Karanteenihan levytti biisin Poliisi on pop LP:lleen Anna palaa, Frank vuonna -80 (ja myöhemmin ilmestyi CD-versiolla samoihin aikoihin äänitetty Katujen kasvatti, jonka myös Rudi-yhtye levytti).

Mainittakoon vielä, että yhtyeen kitaristi Risto Konttinen perusti myöhemmin Kadun Kaswatti -nimisen Irwin-coverbändin, joka on tänä päivänäkin kasassa.

Hassisen Kone levytti Raha ratkaisee -biisin ja ehkä tunnetuimman version teki Maho Neitsyt Ei tippa tapa -biisistä. Tuohon aikaan (1985) tuli oltua Ämy-rockissa ja siellä Mahot esittivät tuon hitin tietenkin, mutta siellä esiintyi myös Irwin Irwinin Lapsien kanssa ja sai huomata, että suosio keesipäiden keskuudessa oli valtaisa.

Jep, kirja on hyvää ajankulua eikä siitä kannata etsiä mitään suurempia lisäyksiä Irwin-historiaan.

Eipä tästä sitten sen enempiä, paitsi että joskus luen maxi- Tex Willeriäkin kauemmin!

– V. Vahtera

spot_img