KullervoSpace – Vähä kaikkee

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

”Kokoelma hyvällä maulla sovitettuja sävellyksiä, jotka erilaisuudestaan johtuen onnistuvat koskettamaan minua eri tulokulmista.”

Toimitustamme lähestyy KullervoSpace-nimellä musiikkia tekevä Anssi Saari. Ikää Anssilla on 32 vuotta ja on harrastanut musiikkia 15-vuotiaasta. Kullervospace-nimellä julkaistut kappaleet siis ovat vanhoja, vaikka ovat vasta hiljattain julkaistu Vähä Kaikkee -albumin muodossa.

Albumi sisältää 15 biisiä ja joudun miettimään, että miten arvostelen kokoelman kappaleita, jotka ensinnäkin ovat jo itsessään erilaisia, mutta vieläpä pitkältä ajanjaksolta. Kuuntelen kokeeksi pari biisiä ja ihastun meininkiin, joten päätän käyttää KullervoSpacen parissa vähän enemmänkin aikaa, jotta saan paremman kokonaiskuvan hänen musiikistaan.

KullervoSpace on käytännössä koneella tehtyä poppia, mutta on se paljon muutakin. Se on kokoelma hyvällä maulla sovitettuja sävellyksiä, jotka erilaisuudestaan johtuen onnistuvat koskettamaan minua eri tulokulmista. Valikoin alle muutaman kappaleen, jotka erityisesti tekivät minuun vaikutuksen.

Ihan Ok ja Mysteeri

Ensinnäkin on tunnustettava, että konemusiikki ei suoranaisesti ole minulle ollut sitä ominta ikinä, mutta siitä huolimatta tunnustan löytäneeni elämästäni tilanteita, jossa tietynlainen konemusiikki stimuloi mukavasti ja yksi tällainen on autolla ajo yksin pimeässä, ja nimenomaan pitkää matkaa ajaessa. Pää tyhjenee, mutta vireystila säilyy, koska biisi kuljettaa eteenpäin eikä hidasta aivotoimintaani.

Todella koukuttava fiilis, myönnän sen avoimesti. En sitten tiedä, että olenko tietämättäni löytänyt tamppaamisen syvimmän olemuksen ja onnistunut siis autossani siinä samassa, mihin reivaajat pyrkivät klubeilla, strobovalojen välkkyessä… mene ja tiedä, mutta tähän autolla ajo -kategoriaani sijoitan siis Ihan Ok- ja Mysteeri-biisit.

Pitkän sekava alustus tiivistettynä lyhyeen ja ymmärrettävään muotoon: Tykkäsin todella paljon. Molemmissa hyvä poljento ja saa keskittymiskyvyttömän keskittymään.

Sunkaa

Hyvä popsävellys, joka saa minut kaipaamaan viime kesää ja odottamaan ensi kesää.

Sydän

Tästä biisistä tykkään joka solullani. Tämä voisi jopa olla radiosoitossa ja jos osaisin tanssia, niin tätä voisin tanssia. Nyt tyydyn vain tahdissa hytkymiseen.

Bassolinja kolisee kuin metrinen halko! Toki myös tämä biisi toimisi autolla ajoon, mutta ehdottomasti svenginsä vuoksi nostan sen erikseen albumista esille.

Vikkelä

Hypnoottinen looppi, jonka voisin kuulla soivan aamujatkoilla, repeatillä. Instrumentaali, mutta ohjaako biisin nimi nimenomaan johonkin?

Yleisesti

Yleisesti voisi sanoa, että KullervoSpacen vahvuus on se, että biisit eivät ole tukkoon soitettuja eli hengittävät mukavasti. Bassolinjat ovat järjestäin todella hyviä ja yksinkertaisen rumpubiitin kaverina saavat aikaan hyvän svengin ja ”käyvät tanssijalan alle” eli laittavat tällaisen rokkipoliisinkin jalkaa liikkeelle.

Vaikka tämä(kään) genre ei ole minulle se kaikkein tutuin, niin oli kyllä hienoa ottaa se aika, mitä ennakkoluuloista eroon pääseminen vie ja syventyä nähin kappaleisiin tarkemmin sekä huomata, kuinka hienoon biisintekijään sain taas tutustua.

Nyt tiedän, että olen etuoikeutettu, kun tällaisia arvostelu-/kuuntelupyyntöjä on alkanut tulla toimitukseemme enemmän ja enemmän, ja saan näistä kirjoitella.

Kuuntele: https://open.spotify.com/artist/2Ivq6Sf04KXczDQtLsszK7

– K. Lukkarila

spot_img