Hyvinkään taidemuseo juhlii julkaisemalla teoksiaan ja paljastaa tulevan museokeskuksen nimen

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Hyvinkään taidemuseo julkaisee valikoiman teoksistaan kaikille avoimessa ja maksuttomassa verkkopalvelu Taide.Artissa. Julkaisu on osa museon syntymäpäiväjuhlallisuuksia, jotka huipentuvat Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon muodostaman uuden museokeskuksen nimen julkaisuun taidemuseon 40-vuotispäivänä 13.1.2022.

”Halusimme taidemuseon 40-vuotispäivän kunniaksi julkaista osan kokoelmistamme verkkoon, jotta ihmiset löytäisivät ne paremmin. Rohkaisemme ihmisiä käymään katsomassa teoksia. Kaupunki omistaa teokset, joten kaupunkilaisillehan ne oikeastaan kuuluvat”,

sanoo museonjohtaja Tuomas Ravea.
Tanssiva Pariisi -teos
Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila

Hyvinkään kaupunki omistaa noin 2 600 taideteoksen kokoelman, josta taidemuseo pitää huolta. Teokset ovat kotimaisia, pääasiassa Hyvinkäällä ja sen lähiympäristössä asuneiden ja vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia 1900- ja 2000-luvuilta.

Nyt julkaistavan 340 teoksen kokonaisuuden yhteensä 116 taiteilijalta on tarkoitus tarjota kattava läpileikkaus taidemuseon kokoelmiin. Julkaisun yhteydessä teosten tiedot tarkastettiin ja ne pyrittiin taustoittamaan mahdollisimman hyvin.

Taidemuseon kokoelman kannalta keskeinen taiteilija, pitkään Hyvinkäällä asunut ja työskennellyt taidemaalari Yrjö Saarinen (1899–1959) korostuu valikoimassa voimakkaasti.

”Sen lisäksi päätimme valikoida mukaan tähän ensimmäiseen julkaisemaamme teoserään kokoelmataiteilijoita, jotka ovat olleet omana aikanaan Hyvinkään taide-elämän keskeisiä hahmoja. Mukana on myös teoksia kansallisesti merkittäviltä taiteilijanimiltä, vaikka heillä ei olisi suoraa sidettä Hyvinkäälle”,

kertoo intendentti Aura Dufva teosten valintaprosessista.

Julkaisu on osa museon toimia kokoelman saavutettavuuden lisäämiseksi. Nyt jokaisella halukkaalla on mahdollisuus omalta kotisohvalta käsin tutustua siihen kokoelmatyöhön, jota museolla on 40 viimeisen vuoden aikana tehty.

Lähde Hyvinkään museot

spot_img