TenHornedBeast – The Lamp of No Light (Hymns for The Yorkshire Doom Stone)

Aiheeseen liittyvää

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö myynyt jo yli 12 000 – Jatkoa luvassa ensi vuonna

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö on ollut valtava menestys myös Suomessa.

Jaa somessa

Sopivasti kun rupeaa olemaan kevättä rinnassa ja aurinkokin välillä välittää valoa pitkän pimeyden jälkeen, pitää TenHornedBeast huolen siitä, että ei täällä mitään aurinkoa vielä kaivata, ja imaisee samalla takaisin pimeyden syövereihin.

The Lamp of No Light -arvostelu

Christopher Walton, jolla on kokemusta ainakin 30 vuotta industrial-paukkeesta ja dronemaisista sykleistä, osaa aina yllättää, vaikka hänen tavaraansa seuranneet osaavat aavistaa, että jotain sakean tummanpuhuvaa materiaalia on aina luvassa.

En ole aikaisemmin tutustunut TenHornedBeastin materiaaliin, vaikkakin Walton on entuudestaan tuttu edellisestä projektistaan Endvra.

Vaikka The Lamp of No Light on Waltonin varmaan synkin tuotos, sanoisin silti, että samalla myös tapahtumarikkain ja kiinnostavin, onhan teemana keskiaikainen helvetin kirottujen piinaa kuvaava veistos.

Kuten levyn nimikin antaa kertoa, lampun henki ja toivo on vaakalaudalla ja valoisia hymnejä levyllä ei kuulla. Oikeastaan kyseessä on vastakohta Kristuksen maailmanvalolle, sillä TheHornedBeastin kryptassa kaikuu ontto elämä tyhjässä unohdetussa kammiossa.

Pimeyden uumenissa kuuluu humisevia ja synkkiä raskaita vellovia tekstuureita, jotka tuovat kokonaisuuteen erittäin voimakkaan tunnelman. Onko valolla edes mitään merkitystä ilman pimeyttä?

– K. Strömholm

spot_img