TenHornedBeast – The Lamp of No Light (Hymns for The Yorkshire Doom Stone)

Aiheeseen liittyvää

Boreal Nuance: Northern Crown julkaistaan 20.5.2022 – maailman muuttuessa kappale sai uuden merkityksen

Ajoittain grungehtava mutta aina melodinen jyväskyläläisbändi äänitti kappaleen hyvissä ajoin. 

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Jaa somessa

Sopivasti kun rupeaa olemaan kevättä rinnassa ja aurinkokin välillä välittää valoa pitkän pimeyden jälkeen, pitää TenHornedBeast huolen siitä, että ei täällä mitään aurinkoa vielä kaivata, ja imaisee samalla takaisin pimeyden syövereihin.

The Lamp of No Light -arvostelu

Christopher Walton, jolla on kokemusta ainakin 30 vuotta industrial-paukkeesta ja dronemaisista sykleistä, osaa aina yllättää, vaikka hänen tavaraansa seuranneet osaavat aavistaa, että jotain sakean tummanpuhuvaa materiaalia on aina luvassa.

En ole aikaisemmin tutustunut TenHornedBeastin materiaaliin, vaikkakin Walton on entuudestaan tuttu edellisestä projektistaan Endvra.

Vaikka The Lamp of No Light on Waltonin varmaan synkin tuotos, sanoisin silti, että samalla myös tapahtumarikkain ja kiinnostavin, onhan teemana keskiaikainen helvetin kirottujen piinaa kuvaava veistos.

Kuten levyn nimikin antaa kertoa, lampun henki ja toivo on vaakalaudalla ja valoisia hymnejä levyllä ei kuulla. Oikeastaan kyseessä on vastakohta Kristuksen maailmanvalolle, sillä TheHornedBeastin kryptassa kaikuu ontto elämä tyhjässä unohdetussa kammiossa.

Pimeyden uumenissa kuuluu humisevia ja synkkiä raskaita vellovia tekstuureita, jotka tuovat kokonaisuuteen erittäin voimakkaan tunnelman. Onko valolla edes mitään merkitystä ilman pimeyttä?

– K. Strömholm

spot_img