Ali Smithin Talvi on leikittelevä kertomus perhesiteistä ja vuoden pimeimmästä hetkestä

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Talvi (Kosmos) on ylistetyn vuodenaikakvartetin toinen osa. Käsillä on vuodenaika, joka opettaa meidät selviytymään. Sekalainen seurue kokoontuu yhteen jouluksi, mutta onko jättimäisessä talossa tilaa jokaiselle?

Talvi

Rakastetun vuodenaikasarjan toinen osa tarkastelee synkkää totuudenjälkeistä aikaa; se on tarina, jonka juuret ulottuvat syvälle historiaan, muistoihin ja lämpöön ja jonka ytimessä ovat ikivihreät taide, rakkaus ja huumori.

Ali Smith on yksi Britannian omaäänisimmistä nykykirjailijoista, ja hän on kirjoittanut lukuisia romaaneja, novellikokoelmia sekä näytelmiä. Hänen tuotantonsa on kerännyt runsaasti kirjallisuuspalkintoja sekä palkintoehdokkuuksia.

Aiemmin hänen teoksistaan on julkaistu suomeksi Satunnainen (2006, Otava) ja Oli kerran kello nolla (2013, Otava). Loput osat vuodenaikakvartetista julkaistaan vuoden 2023 aikana. Talven on suomentanut Kristiina Drews

Saatavilla sidottuna.

Lähde Kustannusyhtiö Kosmos

spot_img