Liisa Hietanen saa Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinnon 2022

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Taiteilijaseura myöntää Kuvataiteilijapalkinnon tänä vuonna kuvataiteilija Liisa Hietaselle (s. 1981). Hämeenkyrössä työskentelevän Hietasen virkattuja veistoksia nähtiin viimeksi Tampereen taidemuseon yksityisnäyttelyssä. Tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon saajan päättää Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto 2022
Liisa Hietanen
Kuva: Hanna Hannus

Kuvataiteilija Liisa Hietanen tunnetaan virkatuista tekstiiliveistoksistaan ja Kyläläiset-teossarjastaan, jossa hän ikuistaa hämeenkyröläisiä mallinsa kokoisiksi virkatuiksi veistoksiksi.

”Liisa Hietanen kohtaa teoksissaan inhimillisen arjen, jota hän tarkastelee hyvin hitaan ja konkreettisen työskentelyn kautta. Sama kohtaamisen idea kulkee mukana, kun hän esittelee teoksiaan arkisissa ympäristöissä. Hietasen työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja monipuolista taitoa. Hietanen työskentelee ja toimii Hämeenkyrössä ja siten monipuolistaa suomalaista kuvataidekenttää ja lisää kuvataiteen saavutettavuutta”,

Suomen Taiteilijaseuran hallitus toteaa palkintoperusteluissaan.

Hämeenkyrössä kasvanut Hietanen muutti takaisin kotiseudulleen vuonna 2012. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hietasen viimeisin taidenäyttely oli Liisa Hietanen – Käänteissä Tampereen taidemuseossa keväällä 2022.

Palkinto jaetaan Helsingissä Galleria Sculptorissa tänään keskiviikkona.

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tunnustuspalkintoa vuodesta 1997 lähtien. Tunnustus tunnettiin aikaisemmin nimellä Palokärki-palkinto.

Lähde Suomen Taiteilijaseura

spot_img