Liisa Hietanen saa Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinnon 2022

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Taiteilijaseura myöntää Kuvataiteilijapalkinnon tänä vuonna kuvataiteilija Liisa Hietaselle (s. 1981). Hämeenkyrössä työskentelevän Hietasen virkattuja veistoksia nähtiin viimeksi Tampereen taidemuseon yksityisnäyttelyssä. Tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon saajan päättää Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto 2022
Liisa Hietanen
Kuva: Hanna Hannus

Kuvataiteilija Liisa Hietanen tunnetaan virkatuista tekstiiliveistoksistaan ja Kyläläiset-teossarjastaan, jossa hän ikuistaa hämeenkyröläisiä mallinsa kokoisiksi virkatuiksi veistoksiksi.

”Liisa Hietanen kohtaa teoksissaan inhimillisen arjen, jota hän tarkastelee hyvin hitaan ja konkreettisen työskentelyn kautta. Sama kohtaamisen idea kulkee mukana, kun hän esittelee teoksiaan arkisissa ympäristöissä. Hietasen työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja monipuolista taitoa. Hietanen työskentelee ja toimii Hämeenkyrössä ja siten monipuolistaa suomalaista kuvataidekenttää ja lisää kuvataiteen saavutettavuutta”,

Suomen Taiteilijaseuran hallitus toteaa palkintoperusteluissaan.

Hämeenkyrössä kasvanut Hietanen muutti takaisin kotiseudulleen vuonna 2012. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hietasen viimeisin taidenäyttely oli Liisa Hietanen – Käänteissä Tampereen taidemuseossa keväällä 2022.

Palkinto jaetaan Helsingissä Galleria Sculptorissa tänään keskiviikkona.

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tunnustuspalkintoa vuodesta 1997 lähtien. Tunnustus tunnettiin aikaisemmin nimellä Palokärki-palkinto.

Lähde Suomen Taiteilijaseura

spot_img