Liisa Hietanen saa Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinnon 2022

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Taiteilijaseura myöntää Kuvataiteilijapalkinnon tänä vuonna kuvataiteilija Liisa Hietaselle (s. 1981). Hämeenkyrössä työskentelevän Hietasen virkattuja veistoksia nähtiin viimeksi Tampereen taidemuseon yksityisnäyttelyssä. Tunnustuksen arvo on 7 000 euroa.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden vuosittain myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon saajan päättää Suomen Taiteilijaseuran hallitus.

Suomen Taiteilijaseuran Kuvataiteilijapalkinto 2022
Liisa Hietanen
Kuva: Hanna Hannus

Kuvataiteilija Liisa Hietanen tunnetaan virkatuista tekstiiliveistoksistaan ja Kyläläiset-teossarjastaan, jossa hän ikuistaa hämeenkyröläisiä mallinsa kokoisiksi virkatuiksi veistoksiksi.

”Liisa Hietanen kohtaa teoksissaan inhimillisen arjen, jota hän tarkastelee hyvin hitaan ja konkreettisen työskentelyn kautta. Sama kohtaamisen idea kulkee mukana, kun hän esittelee teoksiaan arkisissa ympäristöissä. Hietasen työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja monipuolista taitoa. Hietanen työskentelee ja toimii Hämeenkyrössä ja siten monipuolistaa suomalaista kuvataidekenttää ja lisää kuvataiteen saavutettavuutta”,

Suomen Taiteilijaseuran hallitus toteaa palkintoperusteluissaan.

Hämeenkyrössä kasvanut Hietanen muutti takaisin kotiseudulleen vuonna 2012. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hietasen viimeisin taidenäyttely oli Liisa Hietanen – Käänteissä Tampereen taidemuseossa keväällä 2022.

Palkinto jaetaan Helsingissä Galleria Sculptorissa tänään keskiviikkona.

Suomen Taiteilijaseura on myöntänyt tunnustuspalkintoa vuodesta 1997 lähtien. Tunnustus tunnettiin aikaisemmin nimellä Palokärki-palkinto.

Lähde Suomen Taiteilijaseura

spot_img