Hannu Mäkelä ja Kirjoittamisen ilo – miksi sanat ovat rakkaita vuosikymmenestä toiseen?

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Jaa somessa

Tuottelias kirjailija Hannu Mäkelä on sanan ammattilainen. Uutuuskirjassaan hän pohtii kirjoittamisen iloa, ahdinkoa ja pakkoakin.

Kirjoittamisen ilo on tuotteliaan kirjailijan puheenvuoro kirjoittavan ihmisen sisäisestä maailmasta ja sanomisen tarpeesta. Teos avaa, mistä pitkän linjan kirjailijan, toimittajan, lukijan ja kustantajan intohimo kirjoittamiseen on peräisin.

Kirjoittamisen Ilo

Mitä kirjoittaminen vaatii ja mitä se antaa? Mikä kirjoittavia ihmisiä yhdistää? Voiko kirjailijaksi opettaa, ja jos voi, miten?

Mäkelä muistelee teoksessaan omaa polkuaan kirjoittajana sekä kirjoittamisen iloja ja ahdinkoja – sanojen merkitystä ja sanomisen tarvetta. Kirjoitettu nivoutuu elettyyn.

”Tuli lopulta halua sanoa jotakin kirjoittamisesta. Sen kanssa olen lähes koko tähänastisen elämäni kulkenut ja kamppaillut”,

Hannu Mäkelä kirjoittaa uutuusteoksessaan Kirjoittamisen ilo – eli miksi yhä rakastan sanoja (Kirjapaja).

”Voi olla, että minut ovat pelastaneet sanat.”

”Ensimmäiset kaunokirjalliset tekstit tein 15-vuotiaana; siitä on ehtinyt kulua yli kuusikymmentä vuotta. Ensimmäiset kirjani taas julkaistiin vuonna 1965. Siitäkin on taakse jäänyt pitkä joukko vuosia.”

Kirjoittaa voi itselleen, toiselle, pakosta, ilosta, muistaakseen, unohtaakseen. Kirjoittaminen on yksinäistä työtä, mutta sanat avaavat yhteyden, joka levittäytyy niin lavealle kuin ymmärryksemme yltää.

Kirjoittamisen ilo onkin teos sanojen voimasta ja aarre jokaiselle kirjoittajalle ja lukijalle.
Vuonna 2021 Mäkelältä ilmestyi Lukemisen ilo – eli miksi yhä rakasta kirjoja (Kirjapaja), jossa hän pohtii lukemisen ja kirjallisuuden merkitystä.
 
Hannu Mäkelä julkaisi esikoisteoksensa vuonna 1965. Hän on kirjoittanut ja toimittanut noin kaksisataa teosta. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, runoja, lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja tietokirjoja. Mäkelä on saanut työstään lukuisia tunnustuksia. Hän on ollut taiteen akateemikko vuodesta 2016.

Kirjoittamisen Ilo
 
Hannu Mäkelä: Kirjoittamisen ilo – eli miksi yhä rakastan sanoja
Kansi Tiina Ripatti-Toledo.
Kannen kuva: Pierre Bonnard,
Kirjapaja 2022ISBN 978-952-354-659-2

Saatavana sidottuna.

Lähde Kirjapaja

spot_img