Kansainvälinen kirjatapaus Miesten syvimmät salaisuudet on rakkaudentunnustus kirjallisuuden voimalle

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr on yksi nykyhetken kiinnostavimmista ja lahjakkaimmista kirjailijoista.

Mohamed Mbougar Sarr

Hänen labyrinttimainen laaturomaaninsa Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) on lumonnut kriitikot, palkintopaneelit ja ulkomaiset kustantajat ympäri maailmaa.

Pariisissa asuva nuori senegalilaiskirjailija Diégane kuulee 80 vuotta aiemmin julkaistusta, mystisestä romaanista nimeltä Epäinhimillisyyden labyrintti, jonka kirjoittaja T.C. Elimane on kadonnut jäljettömiin.

”Älä koskaan yritä kuvailla, mistä jokin merkkiteos kertoo. Tai jos sen teet, ainoa mahdollinen vastaus on tämä: ei mistään. Merkkiteoksessa ei koskaan käsitellä mitään erityistä, ja silti siinä on kaikki.”

Kirjailijan kohtalo ei jätä Diéganea rauhaan. Vangitseva Miesten syvimmät salaisuudet käsittelee historiaa, rakkautta, kolonialismia ja koko elämää. Ennen muuta se on rakkaudentunnustus kirjallisuudelle ja sen ajattomalle voimalle.

”Täydellinen romaani”

– Aftonbladet, Ruotsi

Miesten syvimmät salaisuudet on myynyt Ranskassa jo yli 500 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 35 maahan.

Teos on palkittu ranskankielisen maailman tärkeimmällä palkinnolla: Goncourtilla. Afrikka nousee kiinnostavana kirjallisuuden maanosana, sillä vuonna 2021 sekä Nobel, Booker että Goncourt -palkinnot myönnettiin afrikkalaiskirjailijoille.

Kuva
Mohamed Mbougar Sarr

Senegalilainen Mohamed Mbougar Sarr (s. 1990) on lumoava uusi ääni maailmankirjallisuudessa ja historian nuorin World Literature Prize -voittaja. Hän asuu ja kirjoittaa Pariisissa.

Mbougar Sarr esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina 30.10. Senaatintori-lavalla klo 14.30.

Mohamed Mbougar Sarr: Miesten syvimmät salaisuudet

  • alkuteos La plus secrète mémoire des hommes
  • Suomentaneet Marja Luoma ja Sampsa Peltonen
  • 464 sivua
  • Ilmestyy myös äänikirjana 5.12., lukija Mikko Toiviainen

Saatavilla sidottuna.

Lähde Gummerus

spot_img