Aikamatka kultaiselle 80-luvulle: Jenni Pääskysaaren esikoisromaani Mielen maantiede

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Toivon, että pystyn piirtämään lukijalle tunnistettavaa ajankuvaa sekä ajatonta kerrontaa kasvamisesta

Jenni Pääskysaari pohtii esikoisromaanistaan.

Korso. 1970-luvulla rakennettu lähiö noin 25 kilometrin päässä Helsingistä. Hurjassa maineessa erityisesti sellaisten keskuudessa, jotka eivät siellä koskaan ole käyneet. Koti ja kasvualusta, josta versoo katuviisaus ja itse saksittu Dingo-tukka. Paikka ja aika, joissa ei tapahdu mitään, mutta silti niissä on kaikki.

Mielen maantiede -kirja

Jenni Pääskysaari kuvaa omakohtaisessa esikoisromaanissaan lapsuuden ja nuoruuden vähitellen laajenevaa mielenmaisemaa aistivoimaisina välähdyksinä. Millaista oli saada Menokkaat ja iso reppu, kuinka pelottava oli koulumatka betonisen alikulun läpi. Myöhemmin tuli kouludisko, Gene Simmons, kovikset ja kunnon pojat, murhapoltto, ikifritsu, Nutan tappelut.

Mielen maantiede on pohdinta siitä, miten kasvupaikka muokkaa identiteettiämme. Teos kiteyttää sen, että lähiö ei lähde ihmisestä, vaikka bussipysäkiltä pääsee Helsinkiin.

Jenni Pääskysaari (s.1975) on yksityisyrittäjä, vapaa kirjoittaja ja median sekatyöläinen, joka rakastaa jäkälämetsää, elokuisia iltoja, Ranch-dippiä ja useita ihmisiä.

Mielen maantiede ilmestyy 16.9.2021.

Nyt saatavilla sidottuna ja e-kirjana.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img
Toivon, että pystyn piirtämään lukijalle tunnistettavaa ajankuvaa sekä ajatonta kerrontaa kasvamisestaJenni Pääskysaari pohtii esikoisromaanistaan. Korso. 1970-luvulla rakennettu lähiö noin 25 kilometrin päässä Helsingistä. Hurjassa maineessa erityisesti sellaisten keskuudessa, jotka eivät siellä koskaan ole käyneet. Koti ja kasvualusta, josta versoo katuviisaus ja itse saksittu Dingo-tukka. Paikka...Aikamatka kultaiselle 80-luvulle: Jenni Pääskysaaren esikoisromaani Mielen maantiede