Akateemisen työpaikkakiusaamisen eräs lopetus

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa Gardenhead – Devoured -single

Devoured esittelee musiikillisesti monimuotoisen bändin. Vaikutteita kuuluu progressiivisesta rokista, stonerista ja post-metallista.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita – yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia

Weekend Festival juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan Hämeenlinnassa 1.-3.7.2022. Yli 80 artistia saapuu Kantolan tapahtumapuistoon – myös mitä erikoisemmilla pyynnöillä.

Jaa somessa

Viisaan humoristinen esikoisromaani kertoo ulkopuolisuudesta ja kiusaamisesta, mutta myös rakkaudesta, työhön kohdistuvasta intohimosta ja kahden yksinäisen kohtaamisesta.

Laura on nuori opiskelija, joka kiinnostuu syvällisesti maailman kielistä. Hän huomaa, ettei yksi kieli voi korvata toista, vaan jokaisella on oma ainutlaatuinen ilmaisuvoimansa ja kauneutensa.

Lauran intohimo työhön ja hänen saamansa kansainvälinen arvostus nostattavat kuitenkin kateutta, eikä hänen omalta tiedekunnaltaan heru hänelle tukea. Kun Laura väittelee tohtoriksi, hänet lytätään ja hänen jatkonsa yliopistolla tuhotaan. Hän jää työttömäksi, masentuu ja erakoituu.

Taivaankalat -esikoisromaani

Tarinan toinen polku seuraa Mikaelia, huumekauppiasta ja väkivaltaista pikkurikollista, joka on joutunut vaikeuksiin. Pakomatkalla Mikael tapaa Lauran ja päätyy tämän luokse metsämökkiin. Syntyy rakkaus, joka ajaa lopulta Mikaelin äärimmäisiin tekoihin.

Taivaankalojen vahva yhteiskunnallinen teema on akateeminen syrjäytyminen ja kiusaaminen yliopistolla – tämä on monen ihmisen vaiettu ja hävetty tarina. Kilpailu on kiristetty kovaksi ja kulttuuriset rakenteet palkitsevat kyynärpäätaktiikan käyttäjiä. Kuilun toisella puolella on nelinumeroinen luku työttömiä tohtoreita.

Romaani perustuu kirjailijan omaan kokemukseen yliopistosta. Hän vietti siellä kokonaisen vuosikymmenen – ensin opiskelijana, sitten työssä – ja huomasi, että akateemisesta syrjäytymisestä ei puhuta. Tilastot kuitenkin puhuvat: Suomessa on yli 900 pitkäaikaistyötöntä tohtoria, opiskelijat käyttävät vuosittain massiivisen määrän mielialalääkkeitä eikä ketään enää hätkähdytä dosenttitasoinen tutkija hakemassa töitä lukion sijaisena.

Romaani herättelee pohtimaan, mitä väliä sanoilla on – mitä ne tekevät ihmisille ja kulttuureille. Sanat voivat pelastaa paljon tai tuhota vielä enemmän. Romaani ammentaa tekijän tieteellisestä taustasta. Se avartaa tietämystä kuolevien kielten metaforista ja idiomeista sekä siitä, mitä ne kertovat katoavista elämäntavoista.

Anna Idström on kielentutkimuksen alalta väitellyt filosofian tohtori. Aiemmin hän on tehnyt useita tieto- ja tiedekirjoja tutkimusaiheistaan sekä kaksi lastenkirjaa.

Lähde Atena

spot_img