Akateemisen työpaikkakiusaamisen eräs lopetus

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Viisaan humoristinen esikoisromaani kertoo ulkopuolisuudesta ja kiusaamisesta, mutta myös rakkaudesta, työhön kohdistuvasta intohimosta ja kahden yksinäisen kohtaamisesta.

Laura on nuori opiskelija, joka kiinnostuu syvällisesti maailman kielistä. Hän huomaa, ettei yksi kieli voi korvata toista, vaan jokaisella on oma ainutlaatuinen ilmaisuvoimansa ja kauneutensa.

Lauran intohimo työhön ja hänen saamansa kansainvälinen arvostus nostattavat kuitenkin kateutta, eikä hänen omalta tiedekunnaltaan heru hänelle tukea. Kun Laura väittelee tohtoriksi, hänet lytätään ja hänen jatkonsa yliopistolla tuhotaan. Hän jää työttömäksi, masentuu ja erakoituu.

Taivaankalat -esikoisromaani

Tarinan toinen polku seuraa Mikaelia, huumekauppiasta ja väkivaltaista pikkurikollista, joka on joutunut vaikeuksiin. Pakomatkalla Mikael tapaa Lauran ja päätyy tämän luokse metsämökkiin. Syntyy rakkaus, joka ajaa lopulta Mikaelin äärimmäisiin tekoihin.

Taivaankalojen vahva yhteiskunnallinen teema on akateeminen syrjäytyminen ja kiusaaminen yliopistolla – tämä on monen ihmisen vaiettu ja hävetty tarina. Kilpailu on kiristetty kovaksi ja kulttuuriset rakenteet palkitsevat kyynärpäätaktiikan käyttäjiä. Kuilun toisella puolella on nelinumeroinen luku työttömiä tohtoreita.

Romaani perustuu kirjailijan omaan kokemukseen yliopistosta. Hän vietti siellä kokonaisen vuosikymmenen – ensin opiskelijana, sitten työssä – ja huomasi, että akateemisesta syrjäytymisestä ei puhuta. Tilastot kuitenkin puhuvat: Suomessa on yli 900 pitkäaikaistyötöntä tohtoria, opiskelijat käyttävät vuosittain massiivisen määrän mielialalääkkeitä eikä ketään enää hätkähdytä dosenttitasoinen tutkija hakemassa töitä lukion sijaisena.

Romaani herättelee pohtimaan, mitä väliä sanoilla on – mitä ne tekevät ihmisille ja kulttuureille. Sanat voivat pelastaa paljon tai tuhota vielä enemmän. Romaani ammentaa tekijän tieteellisestä taustasta. Se avartaa tietämystä kuolevien kielten metaforista ja idiomeista sekä siitä, mitä ne kertovat katoavista elämäntavoista.

Anna Idström on kielentutkimuksen alalta väitellyt filosofian tohtori. Aiemmin hän on tehnyt useita tieto- ja tiedekirjoja tutkimusaiheistaan sekä kaksi lastenkirjaa.

Lähde Atena

spot_img