Autofiktiivinen romaani underground-yhteisöstä, ulkopuolisuudesta, seksityöstä ja terapiasta

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Emma Kantasen romaani Jos sataa, älä tule (Gummerus) sukeltaa sadevesiviemäreissä seikkailevien urbaanien löytöretkeilijöiden matkassa australialaiskaupungin kuoren alle.

Kirja kertoo suomalaisopiskelijan kokemasta ulkopuolisuuden tunteesta ja opintomaksut rahoittavasta seksityöstä. Emma Kantanen on monipuolinen taiteilija, kirjailija, kuvittaja ja peligraafikko.

kuva: Marek Sabogal

Emma Kantanen (kuva: Marek Sabogal)

”Pian tunsin pinnan alla uivat rotat. Niin kuin haavat suussa tai kivi kengässä, ne vaikuttivat paljon suuremmilta kuin ne todennäköisesti oikeasti olivat, enkä tiennyt, olisinko ollut autuaampi vai vielä enemmän kauhuissani, jos olisin tiennyt olivatko ne todella eläimiä vai veden alla kelluvia leviä ja ajopuita.”

Suomalaisnainen on kuullut urbaanilegendoja Lost boys -yhteisöstä, joka liikkuu kaupungin viemäriverkostossa. Merkkejä seuraamalla hän saa kutsun maan alle, suurkaupungin sadeveden täyttämiin tunneleihin, joissa väärän reitin valitseminen on yhtä aikaa kiihottavaa ja tappavaa.

”Kultaisen oven miehen luona ajattelin aina seksiä naisen kanssa. Muulloinkin kuin hänen koskettaessaan minua. Ajattelin yksityiskohtia. Olkapäitä, käsiä, sitä ettei ylähuuli rohtuisi, mutta jänne kielen alla hankautuisi karheaksi. Olin huono seksityöläinen. Halusin tulla nähdyksi naisia rakastavana naisena, mutten löytänyt sellaisia myyntipaikkoja, joissa se olisi ollut mahdollista.”

Emma Kantanen (s. 1989) on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen maisteri ja peligraafikko, kirjailija ja kuvittaja. Hän opiskelee koodaamista ja kuuluu vapaapalokunnan miehistöön.

Kantasen omakohtainen esikoisromaani Nimi jolla kutsutaan öisin ilmestyi vuonna 2019.

Kansi
Emma Kantanen: Jos sataa, älä tule 271 sivua. Ilmestyy myös äänikirjana, lukija Anni Kajos

Lähde Gummerus

spot_img