Ennakkotiedote: Kuinka päästä eroon liiallisesta miellyttämisestä? Johanna Pohjolan uusi tietokirja vastaa

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Johanna Pohjolan kirja avaa pakonomaisen miellyttämisen juuret ja tarjoaa keinoja sen hallintaan. Teos ilmestyy heinäkuussa!

Johanna Pohjolan kirja, Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille, on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se avaa miellyttämisen juurisyitä, kuten pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoten vertaistukea ja neurobiologista näkökulmaa. Kirja ilmestyy 31.7.

Pohjola käsittelee pakonomaisen miellyttämisen tapaa psyyken suojakeinona, joka häiritsee ihmissuhteita ja arkielämää. Teos tarjoaa kirjailijan ja muiden miellyttäjien kokemusten kautta vertaistukea; esimerkiksi Tinder-treffien ja yltiörehellisyyden tilanteissa sekä läheisriippuvaisten intensiivihoidossa.

Miellyttäminen ei ole vain psykologinen, vaan myös kehollinen ilmiö, joka toimii hermoston selviytymisreaktiona, kuten taisteleminen ja pakeneminen. Se aktivoituu herkemmin stressin tai väsymyksen aikana.

– Miellyttäminen juurtuu hermoston toimintaa ja aktivoituu helposti stressin tai väsymyksen aikana, Pohjola kertoo.

– Miellyttäminen sekoitetaan usein huomaavaisuuteen ja ystävällisyyteen, mutta todellisuudessa se on epärehellistä manipulointia, joka voi johtaa riippuvuuteen, Pohjola lisää.

Pohjolalla on myös ratkaisukeskeisen valmentajan näkökulma, ja hän on ohjannut työpajoja ja vertaisryhmiä miellyttämisestä toipuville.

Johanna Pohjola on sosiaali- ja kulttuuriantropologi, mindfulness-ohjaaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja, joka työskentelee viestintäpäällikkönä Myllyhoitoyhdistyksessä. Hänen edellinen teoksensa, Isä pullossa – matka alkoholistin mieleen ja maailmaan (2020), sai Lauri Jäntin tunnustuspalkinnon. Pohjola on myös kirjoittanut tietokirjan Mate – Etelä-Amerikan voimajuoma (2013).

Lähde Gummerus

spot_img