Fernanda Melchorin Paratiisi voitti Jarl Hellemann -palkinnon

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi palkittiin Jarl Hellemann -palkinnolla. Paratiisi kuvaa väkevällä otteella eriarvoisuuden ja väkivallan sävyttämää Meksikoa.

Fernanda Melchorin romaani Paratiisi sai Jarl Hellemann -palkinnon. Tänä vuonna palkinto jaettiin kahdelle voittajalle, joista toinen oli Georges Perecin Hävitäminen. Melchor on eteläamerikkalaisen nykykirjallisuuden kärkinimiä. Paratiisi kuvaa vääryydellä ja väkivallalla täytettyä nyky-Meksikoa. Emmi Ketosen suomennos tavoittaa romaanin vimmaisen kerronnan loistavasti.

Paratiisissa unelmat muuttuvat väkivallaksi yhteiskunnan eriarvoisuuden kasvattaessa kuiluja. Melchor painottaa, että meidän on helpompi nähdä pimeys toisissa kuin itsessämme. Hän muistuttaa, kuinka tärkeää on tunnistaa myös oma pimeä puolemme.

Melchorin tuotantoa on verrattu Gabriel García Márquezin kirjoihin. Vaikka monet latinalaisamerikkalaiset kirjailijat irtisanoutuvat 1960-luvun kirjallisuusbuumin teoksista, Melchor arvostaa García Márquezin ja Isabel Allenden perintöä. Melchorin romaanit antavat äänen yhteiskunnan marginaaleissa eläville ihmisille.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

spot_img