Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Jaa somessa

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa ammentamalla vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta.

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa. Kansainvälinen näyttely käsittelee 1800- ja 1900-lukujen modernia taidetta, jonka tekijät ammensivat vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta. Näyttely tuo esille ilmiön laajuuden ja sen nykyaikaisen merkityksen.

Taiteilijat löysivät emotionaalista materiaalia käsittelemällä synkkiä aiheita, kuten syntymää, kuolemaa, kärsimystä ja seksuaalisuutta. He kuvasivat myös ihmisen psyykeen pimeää puolta ja outoa maailmaa. Näyttelyssä nähdään tunnettuja taiteilijoita, kuten Arnold Böcklin, Lucas Cranach, Akseli Gallen-Kallela, Vincent van Gogh ja Edvard Munch. Näyttely on merkittävä Ateneumin ja sen kansainvälisten yhteistyökumppaneiden työ.

Pandemian ja Ukrainan sodan aikana alkanut hanke on ajankohtaisempi kuin koskaan. Näyttely sisältää teoksia, jotka käsittelevät elämän suuria kysymyksiä ja mustan huumorin voimin. Esillä on myös unohdettuja nimiä, kuten Fritz Boehle ja Marianne Stokes.

Lähde Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum

spot_img