Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa

Aiheeseen liittyvää

Aikamatka suoraan 80-luvulle, Metal Force – Forget Your Dream

Pietarsaarelaisen suomihevin pioneeriorkesteri Metal Forcen vuonna 1987 äänitetty demokasetti...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Dharma Guns sukeltaa painajaisiin uudella Twin Peaks -henkisellä singlellään

Skandinavian action rock -bändi Dharma Guns on julkaissut uuden singlen The Vipers....

Jaa somessa

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa ammentamalla vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta.

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa. Kansainvälinen näyttely käsittelee 1800- ja 1900-lukujen modernia taidetta, jonka tekijät ammensivat vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta. Näyttely tuo esille ilmiön laajuuden ja sen nykyaikaisen merkityksen.

Taiteilijat löysivät emotionaalista materiaalia käsittelemällä synkkiä aiheita, kuten syntymää, kuolemaa, kärsimystä ja seksuaalisuutta. He kuvasivat myös ihmisen psyykeen pimeää puolta ja outoa maailmaa. Näyttelyssä nähdään tunnettuja taiteilijoita, kuten Arnold Böcklin, Lucas Cranach, Akseli Gallen-Kallela, Vincent van Gogh ja Edvard Munch. Näyttely on merkittävä Ateneumin ja sen kansainvälisten yhteistyökumppaneiden työ.

Pandemian ja Ukrainan sodan aikana alkanut hanke on ajankohtaisempi kuin koskaan. Näyttely sisältää teoksia, jotka käsittelevät elämän suuria kysymyksiä ja mustan huumorin voimin. Esillä on myös unohdettuja nimiä, kuten Fritz Boehle ja Marianne Stokes.

Lähde Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum

spot_img