Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Jaa somessa

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa ammentamalla vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta.

Gothic Modern -näyttely muuttaa modernin taiteen historiaa. Kansainvälinen näyttely käsittelee 1800- ja 1900-lukujen modernia taidetta, jonka tekijät ammensivat vaikutteita keskiajan ja renessanssin eurooppalaisesta taiteesta. Näyttely tuo esille ilmiön laajuuden ja sen nykyaikaisen merkityksen.

Taiteilijat löysivät emotionaalista materiaalia käsittelemällä synkkiä aiheita, kuten syntymää, kuolemaa, kärsimystä ja seksuaalisuutta. He kuvasivat myös ihmisen psyykeen pimeää puolta ja outoa maailmaa. Näyttelyssä nähdään tunnettuja taiteilijoita, kuten Arnold Böcklin, Lucas Cranach, Akseli Gallen-Kallela, Vincent van Gogh ja Edvard Munch. Näyttely on merkittävä Ateneumin ja sen kansainvälisten yhteistyökumppaneiden työ.

Pandemian ja Ukrainan sodan aikana alkanut hanke on ajankohtaisempi kuin koskaan. Näyttely sisältää teoksia, jotka käsittelevät elämän suuria kysymyksiä ja mustan huumorin voimin. Esillä on myös unohdettuja nimiä, kuten Fritz Boehle ja Marianne Stokes.

Lähde Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum

spot_img