Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari saivat Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari saivat Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon teoksestaan Sensuroitu, joka purkaa illuusion Raamatun tekstien muuttumattomuudesta.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta on palkinnut valtionpalkinnoilla ansiokkaita ja rohkeita tekijöitä. Palkittuja oli tänä vuonna kahdeksan ja palkinnot jakoi Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala.

Psykologi ja teologi Ville Mäkipelto sekä väitöskirjatutkija Paavo Huotari saivat palkinnon teoksestaan, Sensuroitu – Raamatun muutosten vaiettu historia. Kirja johdattaa lukijan Raamatun käsikirjoituksiin ja niiden tutkimukseen viihdyttävällä ja helposti lähestyttävällä tavalla. Teos purkaa illuusion tekstin muuttumattomuudesta ja esittelee käsikirjoitusten rikkaan historian.

Sensuroitu osoittaa, että Raamatun muuttumatonta pyhää tekstiä ei ole koskaan ollut. Kirjoittajat korostavat Raamatun olevan ihmisten kirjoittama ja tulkitsema, mikä asettaa vastuun sen käytöstä itse ihmisille.

Neuvottelukunta totesi palkintoperusteissaan, että Sensuroitu tarjoaa tieteellistä tietoa ymmärrettävällä tavalla. Kirja valottaa, miten pyhiä tekstejä on muokattu ja sensuroitu vuosisatojen saatossa. Tekijöiden asiantuntemus avaa uusia näkökulmia Raamattuun ja sen tutkimukseen, tehden teoksesta kiinnostavan monenlaisille lukijoille. Teos osoittaa, miten kieli on ratkaiseva ymmärrykselle ja miten kulttuuriset merkitykset kulkevat kielen mukana huomaamattamme.

Ville Mäkipelto on psykologi ja teologian tohtori, joka tutkii Raamatun tekstihistoriaa. Hänellä on suosittu Youtube-kanava, jossa käsitellään historiaa, ihmismieltä ja kulttuuria. Paavo Huotari on pappi ja väitöskirjatutkija, joka haluaa haastaa uskonnollisia yhteisöjä pohtimaan pyhien tekstien moninaisuutta.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img