Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Toisen maailmansodan aikaisella japanilaisella vankileirillä englantilainen kapellimestari Norah Chambers perusti naisvankien kanssa a cappella -kuoron. Kuoro toi valoa haastaviin olosuhteisiin ja on keskeinen osa Heather Morrisin uutta kirjaa Nousevan auringon sisaret.

Japanin hyökkäys Kaakkois-Aasiaan 1940-luvulla sysäsi vyöryn tapahtumia, joiden seurauksena monet brittiläiset, eurooppalaiset ja australialaiset naiset päättyivät vankileirille. Heather Morrisin Nousevan auringon sisaret muistuttaa, miten voimaannuttava ihmisten välinen yhteys ja sieluja yhdistävä musiikki voivat olla.

Romaanissa Norah Chambers ja walesilais-australialainen Nesta James rakentavat keskellä epätoivoa yhteisöä, joka pyrkii säilyttämään inhimillisyyden. Teos kuvaa selviytymistä ja rohkeutta kovassa maailmassa.

Heather Morris on itse kasvanut Uudessa-Seelannissa ja on myyty ympäri maailmaa yli 16 miljoonaa kirjaa. Suomessa hänen tunnetuin kirjansa on Auschwitzin tatuoija, joka on saanut myös tv-sarjan muodon ja tulee pian näkyville.

Lähde Nora Varjama

spot_img