Megahitti Auschwitzin tatuoijan jatko-osa ilmestyy nyt suomeksi

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Holokaustin muistopäivänä julkaistava trilogian päätösosa Kolme sisarta kertoo teini-ikäisten Cibin, Magdan ja Livian tarinan Auschwitzin-Birkenaun keskitysleirillä ja kuolemanmarssilla.

Heather Morrisin Kolme sisarta -kirja

Heather Morrisin maailmanlaajuiset hittikirjat Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina ovat myyneet maailmanlaajuisesti yli kahdeksan miljoonaa kappaletta ja Suomessakin yli 200 000 kappaletta.

Cibi seurasi 15-vuotiaana leirille lähetettyä Liviaa vapaaehtoisesti, ja myöhemmin myös Magda vangittiin. Kohdatessaan jälleen keskitysleirillä he vannoivat toisilleen selviävänsä painajaisesta hengissä.

Kuin ihmeen kaupalla näin tapahtui, ja sisarukset asettuivat sodan jälkeen Israeliin, perustivat perheet ja elivät pitkän elämän säilyttäen tiiviin yhteyden toisiinsa. Kaksi kolmesta sisaruksesta on yhtä elossa. Livia, 95, kertoo haastattelussa kysyvänsä välillä isosiskoltaan, tapahtuiko kaikki oikeasti, sillä välillä hän ei usko itseäänkään.

”Joka yö kun menen nukkumaan, palaan Birkenauhun. En pysty sulkemaan mieltäni”,

hän sanoo videohaastattelussa.

Kolme sisarta sai alkunsa, kun Livia luki Morrisin Auschwitzin tatuoija -kirjan ja ymmärsi, että kirjan Gita oli hänen ystävänsä. Trilogian kaikki osat liittyvät toisiinsa, sillä myös Cilkan tarinan Cilka Klein tunsi Lalen ja Gitan leiriltä.

Livian läheiset saivat yhteyden Heather Morrisiin ja pyysivät häntä vierailulle Israeliin. Morris vaikuttui sisarusten koskettavasta kohtalosta ja päätti kirjoittaa siitä romaanin.

”En koskaan uskonut löytäväni niin voimakasta tarinaa kuin Lale Sokolovin, mutta tämä tarina löysi minut”,

kertoo Morris.

Australialaisesta Heather Morrisista tuli menestyskirjailija kuusikymppisenä kertaheitolla, kun hän kirjoitti esikoisromaaninsa Auschwitzin tatuoija. Teoksen myötä syntyi holokaustikirjojen buumi. Helsingin kirjamessujen haastattelussa Morris arvelee, että hänen kirjojensa valtava suosio johtuu siitä, että hän keskittyy romaaneissaan yksilöiden koskettaviin elämäntarinoihin suurten linjojen sijaan.

Morris on kutsuttu Helsingin kirjamessuille myös syksyllä 2022. Hän antaa mielellään haastatteluja myös etänä.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

spot_img