PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Onhan tuo hieno pakkaus avattavilla kansilla ja vaaleanpunaisella vinyylillä. Biisit toki löytyvät ennestäänkin. Tässä siis kaikki singlet noilta vuosilta, CD:llä bonuksena myös 2 jukeboxeja varten julkaistua 7-tuumaista.

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi. Lännen mies on lyhyt (vitsi?), ihan ok tuon pituisena. Itkevä huilu oli merkitty Tumpin nimiin, eikä se oikein iskenyt silloinkaan, B-puolen Jam Jam jumps ei myöskään. Sen sijaan toiselta LP:ltä löytyvä Ikkuna-rock (joka oli tuon singlen kolmas biisi) on tarttuva kesäinen ralli. Kengitäppä poika oli taas näitä vanhoja biisejä, joista yhtye teki uusia versioita (kuten tietysti Itkevä huilukin), sekin on vähän kertakäyttökamaa. Sen yön vibat ihan nätti biisi moderneine rumpusoundeineen.

Loput biisit ovat harvinaisempaa tavaraa, tai ainakin Mun tietä lukuun ottamatta. Älä tuu tilittää on hieman erilaista Problemsia katkerankuuloisine teksteineen; ”Anna mun olla, anna mun juopuu rauhassa”. B-puolensa Liukas juttu tyypillisempää tavaraa. Seuraava sinkku (joka on tässä kuitenkin viimeisenä) Mun tie on oikeastaan paras näistä sinkuista; versio My Waysta on onnistunut ja kaiken kruunaa loistava B-puolen oma biisi Pieleen mennyt ilta. Viimeinen aikavälille sopiva single Sattuma/Fiiliksellä mukaan jäi vähän varjoon, mutta A-puoli on varsinkin hyvää poppia. CD:llä on yksi bändin loistavimmista biiseistä eli Stefanin säveltämä Maanantaina, jota kyllä jaksaa kuunnella aina, vaikka saman levyn Katupoikien laulu on ainakin itsellä siis kohdannut kyllästymisen rajan ajat sitten. Saman levyn Me on myös hieno biisi, itse asiassa tuo kaksikko on itselle Katupoikia-LP:n terävin kärki. Toinen jukebox-single Tänään täytyy mennä tosi lujaa taisi olla vähän outo valinta, koska ei se tainnut kauhea hitti olla, mutta ei Kaupungin valot-LP:llä sellaisia oikeastaan enää ollutkaan, B-puolensa Kuu on kylläkin ihan kaunis balladi.

Tähän sarjaan on tulossa jatkoa ja eniten odotan Wouden sinkkukokoelmaa, vaikka nekin julkaistiin kahdella CD:llä ajat sitten, ne ovat kuitenkin nykyään kadonneet lähes täysin ja Wouden sinkkuja ei ihan halvalla saa eikä itseltä vinyylinä löydy kuin 3 viimeistä ja Spartakiadit-kokoelma-EP.

V. Vahtera

spot_img