Hurskaat ja hauraat – Myrttilaakso-uskonyhteisön tarina

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Varkautelainen kirjailija Arto Julkunen paljastaa tietokirjassaan Vehmersalmen Tetrimäellä vaikuttaneen Myrttilaakso-uskonyhteisön salat.

Arto Julkusen tietokirja ’Hurskaat ja hauraat – tuntemattoman uskonyhteisön tarina’ tarkastelee Vehmersalmella sijaitsevan Myrttilaakson uskonyhteisöä ja sen perustajaa, Tekla Holopaista.

1950-luvulla kyseenalaiseen maineeseen joutunut yhteisö tarjosi turvapaikan naisille ja orpolapsille. Jäsenet kokivat yhteisön maineen saattavan heidät häpeään, mutta yhteisö levitti sanaansa myös ulkomaille. Kirjan on julkaissut Aviador.

Julkunen, Varkaudesta kotoisin oleva psykologi ja tietokirjailija, tunnetaan paitsi kirjoistaan, myös ukulelekulttuurin edistäjänä Suomessa.

Lähde Aviador Kustannus

spot_img