Suvi Sysi valittu Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2024

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 19/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kesälistan kirjavinkit nuorille lukijoille

Kariston tuoreet julkaisut vievät koululaiset kesällä jännittävien tarinoiden pariin.

Hardwell ja muita suurnimiä lisätty Ruisrockin ohjelmistoon

Elektronisen musiikin tähti Hardwell on yksi Ruisrockin pääesiintyjistä, ja festivaali juhlistaa monipuolista ohjelmistoaan heinäkuussa 2024.

Brittitrion The Tiger Lillies poikkeuksellinen esitys Edgar Allan Poen teoksista Suomessa

Maailmankuulu The Tiger Lillies saapuu Suomeen tuoden ainutkertaisen Edgar Allan Poen maailmaan sukeltavan esityksensä Savoy-teatteriin.

Taideyliopiston eurovaalitavoitteet korostavat taiteen merkitystä

Taideyliopisto haluaa nostaa taiteen asemaa Euroopan menestyksen tukipilarina ja vaatii taiteen rahoituksen parantamista.

Jaa somessa

Kuvataiteilija Suvi Sysi on valittu Vuoden 2024 nuoreksi taiteilijaksi Tampereella, jossa hänelle avautuu mahdollisuus pitää näyttely tunnetussa taidemuseossa.

Kuvataiteilija Suvi Sysi on valittu Vuoden 2024 nuoreksi taiteilijaksi, mikä tuo hänelle Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin ja näyttelyn järjestämisoikeuden Tampereen taidemuseossa.

Sysin abstraktit installaatiot yhdistävät ainutlaatuisella tavalla useita taiteenlajeja, kuten taidegrafiikkaa, veistotaidetta ja maalausta. Materiaalien ja muotojen kautta hän pohtii taiteessaan ajan virtaa ja liikettä materiaalisuuden sekä prosessin näkökulmista.

Helsinkiin sijoittunut Sysi on opiskellut Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, ja hänen töitään on esitelty niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyissäkin kansainvälisesti. Julkinen teoksensa Reflecting löytyy Helsingin Kaarelanraitin koulusta.

Asiantuntijatyöryhmä valitsi Sysin 40. Vuoden nuoreksi taiteilijaksi, mikä auttaa kohottamaan nykytaidetta koskevaa keskustelua ja sen näkyvyyttä.

Lähde Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

spot_img