Jussi-palkinnot 80 vuotta – Kirja avaa Suomen elokuvan rikasta historiaa

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Ainutlaatuinen teos ’Sitkeä Jussi – 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähitloistoa’ vie lukijat matkalle suomalaisen elokuvan sydämeen, tarjoten tietoa ja tarinoita Jussi-palkintojen ympäriltä.

Sitkeä Jussi – 80 vuotta elokuvaa, kriisejä ja tähitloistoa heijastaa suomalaisen elokuvan värikästä matkaa. Teos tarjoaa yksityiskohtaisen kuvan Jussi-palkintojen merkityksestä kotimaisten elokuvien historiassa ja tuo lukijoille kertomattomia tarinoita elokuvien takaa.

Teos nostaa esille haastatteluita ja kertomuksia eri aikakausien elokuvantekijöiltä, availlen menneisyyden merkkitapauksia ja kriisejä, joita ei ole aiemmin kuultu. Jussi-palkinnot, jotka alun perin luotiin juhlistamaan suomalaista elokuvataidetta, ovat vuosien varrella muotoutuneet yhdeksi alan tärkeimmistä tunnustuksista.

Kirja paljastaa elokuvamaailman ylä- ja alamäkiä, riemuvoittoja ja riitoja, joita on kohdattu Jussi-gaalan historiassa. Elokuvan tekijät, niin edessä kuin takanakin, saavat äänensä kuuluviin näiden sivujen kautta.

Lähde Petri Mast

spot_img