Minna Canth tasa-arvopalkinto myönnetään kirjailija Timo Parvelalle

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Kirjailija Timo Parvela palkitaan Minna Canth tasa-arvopalkinnolla Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitokselta.

Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos on myöntänyt Minna Canth tasa-arvopalkinnon kirjailija Timo Parvelalle. Palkinto luovutetaan Minna Canth -luentotilaisuudessa, joka pidetään yliopiston syntymäpäivänä 19. maaliskuuta 2024.

Palkinto on aiemmin myönnetty tunnetuille yhteiskunnallisille vaikuttajille, ja nyt Parvela liittyy merkittävien palkinnonsaajien joukkoon. Parvelan kirjoissa korostuu tasa-arvo ja ihmisten välisen erilaisuuden arvostus, mikä heijastaa Minna Canthin arvoja.

Parvelan ura opettajana ja kirjailijana sekä suosittu Ella ja kaverit -kirjasarja ovat tehneet hänestä tunnetun hahmon suomalaisessa kirjallisuudessa. Hän on lisäksi ehdolla kansainvälisen Hans Christian Andersen -palkinnon saajaksi tänä vuonna.

Lähde Tanja Heikkinen

spot_img