Miten tulla kirjailijaksi? – Tapahtuma kirjailijan ammatista kiinnostuneille nuorille

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Tapahtumassa ammattilaiset antavat nuorille vinkkejä siitä, miten hänestä voi tulla kirjailija.

Lahden kaupunginkirjasto järjestää Miten tulla kirjailijaksi -tapahtuman pääkirjastossa ja verkossa keskiviikkona 16.3. klo 17–19. Tapahtuman avulla halutaan kannustaa nuoria kirjoittamisen pariin.

Lahden pääkirjasto

Hybriditapahtumaan voi osallistua paikan päällä pääkirjastossa, verkossa TikTok-livessä ja kirjaston YouTube-kanavalla.

  • Nuortenkirjailija Elina Pitkäkangas vastailee katsojien kysymyksiin @lahtikirjasto TikTokissa klo 17 alkaen.
  • Lasten ja nuorten kirjoittamiin teoksiin erikoistunut Kustannus Z sekä kirjailija Riina Aho ja kirjailijakummi Joonas Riekkola nähdään livenä auditoriossa klo 18 alkaen. Auditorioesitystä voi seurata paikan päällä sekä suorana kirjaston YouTube-kanavalla.

Ammattilaiset vastaavat muun muassa kysymyksiin: Miten kirjoitetaan kokonainen kirja ja miten sen voi saada julkaistua? Miten kirjoittamista voi harjoitella? Mitä kaikkea kirjailijaksi haluavan nuoren pitäisi tietää ja osata? 

Koko tapahtuman ajan kirjaston aulassa on pienet messut, jossa eri toimijat esittelevät toimintaansa. Mukana ovat ainakin: Salpausselän kirjailijat ry, Viita-akatemia ja Tampereen työväenopisto, Books on Demand sekä Kustannus Z, kirjailijakummi Joonas Riekkola ja kirjailija Riina Aho.

Lähde Lahden kaupunginkirjasto

spot_img