Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Kesälomakausi on käynnissä, ja ihmiset suuntaavat kirjastoihin hakemaan lomalukemista. Pääkaupunkiseudun kirjastojen lainausdata kertoo, että etenkin dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat ovat suosittuja. Oodista on tullut yksi Helsingin suosituimmista matkailukohteista.

Satu Rämö jatkaa kirjastoissa kärkipaikalla, ja hänen dekkarinsa Jakob sekä Rósa & Björk löytyvät kesän lainatuimpien listalla. Tietokirjoissa Jenni Haukion muistelmat ovat ykkösenä.

Finlandia-ehdokkaita löytyy viisi kappaletta lainatuimpien teosten listoilta. Lastenkirjallisuudessa suosituimpia ovat Neropatin päiväkirjat sekä Tatut ja Patut.

Kesällä kirjastoissa nähdään enemmän kaunokirjallisuuden lainaamista. Koulun ja työn kirjat jäävät tauolle, ja tilalle otetaan kevyempää lukemista. Jännityskirjat ja romantiikka ovat suosittuja kesälukemista. Myös matkaoppaat kiinnostavat.

Kesällä kirjastojen kävijämäärät laskevat hieman, mutta Oodi vetää paljon vierailijoita. Monet kirjastot laajentavat toimintaansa pihoille ja terasseille. Lisäksi kirjastoauto ilahduttaa eri puolilla kaupunkia.

Oodista on tullut Helsingin keskustan vetonaula, ja sen kävijämäärät ovat kesäisin korkeita. Kirjastot ovat osa helsinkiläisten arkea ja houkuttelevat matkailijoita.

Pääkaupunkiseudulla lainatuimpia kirjoja ovat mm. Satu Rämön Jakob ja Sirpa Kähkösen 36 uurnaa kaunokirjallisuudessa, sekä Jenni Haukion muistelmat tietokirjoissa.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img