Naapurusto – Tarinoita moniäänisestä lähiöstä

Aiheeseen liittyvää

Radio Suomipopin juhlakirjakokonaisuus julkaistaan tänään

Radio Suomipop on ollut jo kahdenkymmenen vuoden ajan osana...

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Erik Johanssonin valokuvanäyttely yleisömenestys Vaasassa

Taianomaisia ja yllätyksellisiä suuria valokuvia esittävä Erik Johanssonin näyttely...

Rudi -bändikatsaus

Rudi syntyy Pihtiputaan ylpeys Ratsia hajosi syksyllä 1981 koettuaan alkuvuodesta...

Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

Kanneltalossa loka-marraskuussa järjestettävä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma tuo yhteen...

Jaa somessa

”Naapurusto – Tarinoita moniäänisestä lähiöstä” -kirja kutsuu lukijan ajattelemaan yhteiskunnan nykytilaa ja tulevaisuutta.

Tampereen Hervantaan sijoittuva uutuuskirja Naapurusto kertoo, miten siellä asuvat ihmiset elävät keskenään. Kirja avaa miten hervantalaiset tervehtivät toisiaan ja mistä he puhuvat, sekä miten he neuvottelevat asioista tai ratkovat erimielisyyksiään.

Naapurusto-kirja

Etnografiseen tutkimukseen, haastatteluihin ja yhteisötaiteeseen perustuva kirja on moniääninen ja moniaistinen kertomus ystävyydestä, ristiriidoista ja neuvotteluista muuttuvassa lähiöympäristössä. Kirjan tekstit yhdistyvät ja limittyvät lisätyn todellisuuden elementteihin ja kuvakertomuksiin.

Naapurusto on yhteiskunnasta, yhteiselosta ja naapuruudesta kiinnostuneille osoitettu kutsu ajattelemaan yhteiskunnan nykytilaa ja sen tulevaisuutta. Kirjan parissa lukija pääsee myös pohtimaan omaa suhtautumistaan muun muassa köyhyyteen, päihdeongelmiin, rasismiin ja monikulttuurisuuteen.

Kirjan tekijätiimiin kuuluvat Tampereen yliopiston tutkijat Eeva Puumala (YTT), Karim Maïche (YTT) ja Salome Tuomaala-Özdemir (FT). Kirjan kuvitukset ovat kuvataiteilija Anne Savitien käsialaa ja lisätyn todellisuuden materiaalit on toteuttanut mediataiteilija S.M. Khalid Imran. Mukana on myös joukko naapuruuteen perehtyneitä kirjoittajia.

Lähde Into Kustannus

spot_img