Yökuvia Vuosaaresta -näyttely juhlistaa 20-vuotiasta Vuotaloa

Aiheeseen liittyvää

Mercyful Fate Tuskaan 2022

Tuskan uusia vahvistuneita esiintyjiä ovat metalli-ikoni Mercyful Faten lisäksi...

Aale – huoleton oboisti on lämminhenkinen taiteilijaelämäkerta

Kirjailija-toimittaja Marissa Mehrin kirjoittama elämäkerta kertoo oboisti Aale Lindgrenin...

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja paljastaa!

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut?

Erik Johanssonin valokuvanäyttely yleisömenestys Vaasassa

Taianomaisia ja yllätyksellisiä suuria valokuvia esittävä Erik Johanssonin näyttely...

Jaa somessa

Vuotalo juhlii syksyllä 20 vuottaan Vuosaaren omana kulttuurikeskuksena. Viime keväältä koronarajoitusten takia siirretty juhlanäyttely sukeltaa Vuosaaren yöhön vuosaarelaisten intohimoisten valokuvauksen harrastajien silmin. Harrastajien yökuvien lisäksi näyttelyssä nähdään Valokuvataiteen museon kokoelmakuvia. Yökuvia Vuosaaresta -näyttely on esillä Vuotalon galleriassa 14.10.−18.12.2021.

Vuotalon 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vuotalo ja Suomen valokuvataiteen museo kutsuivat avoimessa haussa koolle vuosaarelaisia valokuvauksen harrastajia Yökuvia Vuosaaresta -projektiin.

Yökuvia Vuosaaresta
Modernin Vuosaaren syntyyn kaksi voimakkaasti vaikuttanutta asiaa: silta ja metro.

Eri taustoista tulevat kuvaajat saivat syventyä yöhön valitsemastaan näkökulmasta käsin. He olivat mielenkiintoisen haasteen edessä: kuinka valokuvata pimeyttä, kuinka löytää valoa yöstä? Kuvaajien suhde niin valokuvaan kuin Vuosaareenkin oli intohimoinen. Heidän kuvissaan Vuosaari näyttäytyy kauniina, karuna, mystisenä. Kuvissa yhdistyy niin yölliset hortoilut luonnossa ja joutomailla kuin kotona valvominen, korona-ajan eristäytyminen, yötyöläisten asema sekä uudet kohtaamiset yössä. Matka Vuosaareen on myös reititetty − kuvat Vuosaaren sillalta ja satamasta muodostavat piirin, jonka sisällä yö tapahtuu.

Lokakuun 2020 työpajoissa osallistujat syventyivät yölliseen valokuvaukseen – keskustellen ja kuvaten. Työpajoissa keskityttiin yön teemaan eri näkökulmista; keskusteltiin osallistujien ottamista kuvista sekä katsottiin yökuvaukseen liittyviä museon kokoelmakuvia. Työpajoissa vierailivat valokuvaajat Stefan Bremer sekä Hans von Schantz kertomassa työskentelystään ja antamassa palautetta ryhmäläisten kuvista. Ryhmä vieraili myös Valokuvataiteen museon Jari Silomäen Tunteiden maantiede -näyttelyssä taiteilijan johdolla. Työpajojen ohjaajana toimi valokuvaaja ja taidepedagogi Salla Keskinen Valokuvataiteen museosta.

Osallistujien valokuvista sekä Valokuvataiteen museon kokoelmakuvista koostuva noin 30 valokuvan näyttely on esillä Vuotalon galleriassa 14.10.−18.12.2021. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Vuotalon 20-vuotisjuhlavuosi

Syksyn aikana juhlitaan vuosaarelaisten omaa kulttuurikeskusta. Juhlanäyttelyn lisäksi syksyllä on tarjolla monipuolista ja moniäänistä toimintaa sekä Vuotalon omat juhlaviikot. Vuotalon verkkosivuilta saa tuoreinta tietoa juhlavuoden tapahtumista.

Tänä päivänä talon toimijat, työväenopisto, kirjasto sekä kulttuuripalvelut palvelevat vuosittain noin puolta miljoonaa asiakasta. Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari kasvaa sekä muuttuu vauhdilla. Vuotalo on mukana alueen muutokseen liittyvässä dialogissa eri toimialojen, paikallisten järjestöjen ja asukkaiden kanssa − näin alueellinen kulttuurikeskus voi parhaalla mahdollisella tavalla myös jatkossa palvella eri asiakkaitaan.

Yökuvia Vuosaaresta
Vuotalon galleria
14.10.−18.12.2021

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Helsinki
www.vuotalo.fi

Näyttelyn valokuvaajat:

Lari Huttunen
Anna-Leena Ikonen
Sanna Kallio
Heikki Kivijärvi
Outi Lepola
Martta Nerg
Minna Penttilä
Santeri Raivela
Rasa Slivinskaite
Karun Verma

Tuotanto: Vuotalo yhdessä Suomen Valokuvataiteen museon kanssa

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img