Yökuvia Vuosaaresta -näyttely juhlistaa 20-vuotiasta Vuotaloa

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Vuotalo juhlii syksyllä 20 vuottaan Vuosaaren omana kulttuurikeskuksena. Viime keväältä koronarajoitusten takia siirretty juhlanäyttely sukeltaa Vuosaaren yöhön vuosaarelaisten intohimoisten valokuvauksen harrastajien silmin. Harrastajien yökuvien lisäksi näyttelyssä nähdään Valokuvataiteen museon kokoelmakuvia. Yökuvia Vuosaaresta -näyttely on esillä Vuotalon galleriassa 14.10.−18.12.2021.

Vuotalon 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vuotalo ja Suomen valokuvataiteen museo kutsuivat avoimessa haussa koolle vuosaarelaisia valokuvauksen harrastajia Yökuvia Vuosaaresta -projektiin.

Yökuvia Vuosaaresta
Modernin Vuosaaren syntyyn kaksi voimakkaasti vaikuttanutta asiaa: silta ja metro.

Eri taustoista tulevat kuvaajat saivat syventyä yöhön valitsemastaan näkökulmasta käsin. He olivat mielenkiintoisen haasteen edessä: kuinka valokuvata pimeyttä, kuinka löytää valoa yöstä? Kuvaajien suhde niin valokuvaan kuin Vuosaareenkin oli intohimoinen. Heidän kuvissaan Vuosaari näyttäytyy kauniina, karuna, mystisenä. Kuvissa yhdistyy niin yölliset hortoilut luonnossa ja joutomailla kuin kotona valvominen, korona-ajan eristäytyminen, yötyöläisten asema sekä uudet kohtaamiset yössä. Matka Vuosaareen on myös reititetty − kuvat Vuosaaren sillalta ja satamasta muodostavat piirin, jonka sisällä yö tapahtuu.

Lokakuun 2020 työpajoissa osallistujat syventyivät yölliseen valokuvaukseen – keskustellen ja kuvaten. Työpajoissa keskityttiin yön teemaan eri näkökulmista; keskusteltiin osallistujien ottamista kuvista sekä katsottiin yökuvaukseen liittyviä museon kokoelmakuvia. Työpajoissa vierailivat valokuvaajat Stefan Bremer sekä Hans von Schantz kertomassa työskentelystään ja antamassa palautetta ryhmäläisten kuvista. Ryhmä vieraili myös Valokuvataiteen museon Jari Silomäen Tunteiden maantiede -näyttelyssä taiteilijan johdolla. Työpajojen ohjaajana toimi valokuvaaja ja taidepedagogi Salla Keskinen Valokuvataiteen museosta.

Osallistujien valokuvista sekä Valokuvataiteen museon kokoelmakuvista koostuva noin 30 valokuvan näyttely on esillä Vuotalon galleriassa 14.10.−18.12.2021. Näyttelyyn on vapaa pääsy. 

Vuotalon 20-vuotisjuhlavuosi

Syksyn aikana juhlitaan vuosaarelaisten omaa kulttuurikeskusta. Juhlanäyttelyn lisäksi syksyllä on tarjolla monipuolista ja moniäänistä toimintaa sekä Vuotalon omat juhlaviikot. Vuotalon verkkosivuilta saa tuoreinta tietoa juhlavuoden tapahtumista.

Tänä päivänä talon toimijat, työväenopisto, kirjasto sekä kulttuuripalvelut palvelevat vuosittain noin puolta miljoonaa asiakasta. Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari kasvaa sekä muuttuu vauhdilla. Vuotalo on mukana alueen muutokseen liittyvässä dialogissa eri toimialojen, paikallisten järjestöjen ja asukkaiden kanssa − näin alueellinen kulttuurikeskus voi parhaalla mahdollisella tavalla myös jatkossa palvella eri asiakkaitaan.

Yökuvia Vuosaaresta
Vuotalon galleria
14.10.−18.12.2021

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Helsinki
www.vuotalo.fi

Näyttelyn valokuvaajat:

Lari Huttunen
Anna-Leena Ikonen
Sanna Kallio
Heikki Kivijärvi
Outi Lepola
Martta Nerg
Minna Penttilä
Santeri Raivela
Rasa Slivinskaite
Karun Verma

Tuotanto: Vuotalo yhdessä Suomen Valokuvataiteen museon kanssa

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img