Näyttely Who is Roger Broo? esittelee taidekeräilijän elämäntyön Vaasassa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Uusi näyttely Pohjanmaan museossa avaa taidekeräilijä Roger Broon ja hänen laajan taidekokoelmansa tarinan.

Uusi näyttely Who is Roger Broo? tutustuttaa kävijät pohjalaissyntyisen taidekeräilijä Roger Broon ja hänen monipuolisen kokoelmansa tarinaan Pohjanmaan museossa. Näyttely sisältää teoksia sekä Åbo Akademin Säätiön kokoelmasta että Turun taidemuseon ja perheen yksityiskokoelmista.

Taidekeräilijä Roger Broon (1945–2017) keräämä kokoelma nähdään Vaasassa 12.4.-8.9.2024. Broo tunnetaan intohimoisesta suhtautumisestaan taidetta kohtaan, ja hän tuki erityisesti nuoria taiteilijoita. Amanuenssi Janna Sirén on näyttelyn kuraattori, ja se liittyy Åbo Akademin 50-vuotisjuhlavuoteen Vaasassa.

Näyttelyssä korostuvat Broon keräämät grafiikat ja maalaukset. Mukana on 33 taiteilijan töitä, jotka avaavat näkymää Broon näkemyksellisiin ja monipuolisiin taidevalintoihin.

Lähde Vaasan kaupunki – Vasa stad

spot_img