Suomen varhaisposti – Teos avaa postihistorian lehdet

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Jaa somessa

Postimuseo on julkaissut teoksen, joka esittelee kirjeiden ja postihistorian vaiheita vuosisatojen ajan.

Postimuseon järjestämä teos Suomen varhaisposti – kuriiriposti, kruununposti ja varhainen yleinen posti valottaa Suomen postihistoriaa vuosisatojen ajalta. Yli sadan kuvan kautta lukija pääsee tutustumaan aikansa yhteiskunnasta kertoviin kirjeisiin aina vuodesta 1580 aina vuoden 1870 asti.

Kirjassa tarkastellaan kirjeiden tyyppejä, leimoja, vanhaa paperia ja käsialoja. Erityisesti filatelistit ja historian harrastajat saavat kirjasta tarkempaa tietoa Suomen postin kehityksestä läpi aikojen.

Teoksen ovat tuottaneet alan asiantuntijat, kuten kokoelmistaan tunnetut Werner Filmer ja Risto Pitkänen sekä Postimuseon tutkija Sanna Oikarinen.

Kirja julkaistaan Joensuun JOEX24-postimerkkinäyttelyssä, ja sitä on mahdollista hankkia muun muassa museokaupoista.

Lähde Postimuseosäätiö sr

spot_img