Suomenkielinen teos Shikokun pyhiinvaelluksesta

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Uutuuskirja on tutkimusaineistoon ja päiväkirjoihin perustuva opas niin nojatuolimatkailijalle kuin elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle.

Shikokun pyhiinvaellus
”Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta”

Irene Wai Lwin Moen Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta (Basam Books 2021) sukeltaa Japanin tuntemattomaan kulttuurihistoriaan 1200 vuotta sitten eläneen ihmeitätekevän sankarimunkin seurassa.

Kōbō-daishin jalanjäljissä on kokoelma vaeltajien matkapäiväkirjoja, Kōbō-daishin elämää käsittelevää kirjallista aineistoa ja kirjailijan oman vaellusmatkan tunnelmia. Kyseessä on ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos.

Kirjassa lukija tutustuu Shikoku henron perustajan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan Kōbō-daishin (774–835), elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Lisäksi kirja opettaa temppelietikettiä, maaseudun tapakulttuuria sekä käyttökelpoista henrosanastoa. Liitepuolelta löytyy ohjeita niin temppelialueilla suunnistamiseen, pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen kuin tietoa majoittumisesta maaseudulla.

Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Lukijalle teos avaa näkymän suurkaupunkien valojen takana piilottelevaan perinteiseen Japaniin.

FT Irene Wai Lwin Moe (s. 1958) on buddhalaisen taiteen tutkija ja taidehistorioitsija.

Lähde Basam Books

spot_img