Suomenkielinen teos Shikokun pyhiinvaelluksesta

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Dogjaw iskee takaisin tuplasinglellä – pureutumista luokkaeroihin ja sisäiseen kaaokseen

Helsinkiläinen hevipunk-yhtye Dogjaw tekee paluun uudella, kaksiteräisellä julkaisullaan, "Yhteiskunnan...

HAPE – Microdots (EABE 2025)

Virolainen HAPE julkaisee toisen eepeensä viime vuotisen debyyttinsä Night Life jälkeen suomalaisella EABE-levymerkillä. Nyt hänen elekotrossaan on sävyjä 70-luvun progesta ja synteetisaattori-musiikista.

Emotion Visa: Suomipunk

Jälleen on lisää skenepisteitä jaossa! Tällä kertaa skene on...

PAETKAA-raportti – Algoritmisen synteesin ilta – Bar Ö, Turku

Huom. Toimittajan raportoimat kokemukset ovat subjektiivisia. Artistiin liittyvät faktat...

Jaa somessa

Uutuuskirja on tutkimusaineistoon ja päiväkirjoihin perustuva opas niin nojatuolimatkailijalle kuin elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle.

Shikokun pyhiinvaellus
”Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta”

Irene Wai Lwin Moen Kōbō-daishin jalanjäljissä – Vaeltajan päiväkirja Shikokulta (Basam Books 2021) sukeltaa Japanin tuntemattomaan kulttuurihistoriaan 1200 vuotta sitten eläneen ihmeitätekevän sankarimunkin seurassa.

Kōbō-daishin jalanjäljissä on kokoelma vaeltajien matkapäiväkirjoja, Kōbō-daishin elämää käsittelevää kirjallista aineistoa ja kirjailijan oman vaellusmatkan tunnelmia. Kyseessä on ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos.

Kirjassa lukija tutustuu Shikoku henron perustajan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan Kōbō-daishin (774–835), elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Lisäksi kirja opettaa temppelietikettiä, maaseudun tapakulttuuria sekä käyttökelpoista henrosanastoa. Liitepuolelta löytyy ohjeita niin temppelialueilla suunnistamiseen, pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen kuin tietoa majoittumisesta maaseudulla.

Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Lukijalle teos avaa näkymän suurkaupunkien valojen takana piilottelevaan perinteiseen Japaniin.

FT Irene Wai Lwin Moe (s. 1958) on buddhalaisen taiteen tutkija ja taidehistorioitsija.

Lähde Basam Books

spot_img