Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Jaa somessa

Äänielämysten asiantuntija Sonosin teettämässä Brilliant Sound -tutkimuksessa on selvitetty musiikin kuuntelun vaikutuksia ihmisiin.

Äänielämysten pioneeriyritys Sonosin teettämä Brilliant Sound -tutkimus osoittaa musiikin kuuntelun olevan yksi maailman monipuolisimmista stimulanteista. Se auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä tuottavammiksi ja vähemmän stressaantuneeksi. Musiikin, podcastien ja muun kulttuurin kuunteleminen auttaa olemaan luova ja kehittämään uusia ideoita, treenaamaan tehokkaammin ja piristämään seksielämää sekä jopa vahvistamaan ihmissuhteita. Kyselyyn osallistuneiden mielestä musiikin kuuntelulla on merkittävä positiivinen vaikutus neljään olennaiseen elämänalueeseen: mielialaan, kuntoon, suhteisiin ja tuottavuuteen.

Musiikki työtehon nostajana

”Musiikki on ainutlaatuista siinä mielessä, että se vetoaa erilaisiin psykologisiin toimintoihin”, musiikkipsykologian professori Daniel Müllensiefen Lontoon yliopiston Goldsmiths Collegesta kertoo. ”Se voi laukaista täsmälleen samat alueet aivoissa, jotka ruoka, seksi tai muu virkistystoiminta ja esimerkiksi huumeet voivat laukaista.”

Brilliant Sound -tutkimuksen verkkokyselyyn vastasi yhteensä 12 000 henkilöä 12 eri maasta.

Apua treeniin, mielen rauhoittamiseen ja jopa ihmissuhteisiin

Brilliant Sound -tutkimuksen mukaan 68 % kertoo musiikin motivoivan heitä treenaamaan, kun tekisi mieli jäädä sohvalle makaamaan. Lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo, että musiikki auttaa heitä harjoittelemaan pidempään (52 %), saamaan itsestään enemmän irti (55 %) ja harjoittelemaan tehokkaammin (51 %).

Tutkimustulokset osoittavat, kuinka syvä ja monipuolinen yhteys musiikin ja mielialan välillä oikeasti on. Jopa 74 % vastanneista kertoo, että musiikin kuuntelu auttaa heitä vähentämään stressiä. 42 % kokee podcastien rauhoittavan heitä. 36 % kyselyyn vastanneista sanoo, että musiikki saa heidät nauramaan odottamatta, ja vielä useampi (40 %) kertoo musiikin saavan heidät itkemään odottamatta.

Jopa 67 % kyselyyn vastanneista kertoo musiikilla olevan tehokkaampi vaikutus heidän tuottavuuteensa töissä kuin kahvilla. Ja yhtä suuri osa on sitä mieltä, että musiikki auttaa heitä ideoimaan ja olemaan luova, kun he tuntevat olevansa jumissa ajatustensa kanssa. Yli puolet (52 %) kuulijoista sanoo, että he eivät menestyisi töissä yhtä hyvin, jos he eivät kuuntelisi musiikkia. Valtaosa (76 %) vastanneista on sitä mieltä, että musiikin kuuntelu auttaa heitä antamaan parhaansa töissä.

Lähde Mellakka Helsinki

spot_img