Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén korostaa luovien alojen merkitystä T&K-rahoituksessa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Taideyliopisto korostaa luovien ja taidealojen merkitystä tutkimus- ja kehittämisrahoituksessa ja painottaa monipuolisten innovaatioiden tärkeyttä.

Taideyliopisto on antanut lausunnon valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen käytön monivuotisesta suunnitelmasta. Lausunnossaan yliopisto korostaa luovien ja taidealojen merkitystä T&K-rahoituksessa. Rehtori Kaarlo Hildén painottaa, että luovilla ja taidealoilla on merkittävää potentiaalia synnyttää uusia ideoita ja lisätä aineetonta arvonluontia sekä tuottavuutta.

Nykyinen TKI-politiikka on teknologiapainotteista. Innovaatiot nähdään usein kapeasti teknistaloudellisina. Hildénin mukaan yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen vaatii panostuksia myös aineettomaan arvonluontiin ja luoviin lähestymistapoihin pohjautuvaan t&k-toimintaan.

Hildén painottaa luovan sektorin ja yritysten yhteistyön tukemisen tärkeyttä. Hän jakaa suunnitelman näkemyksen, että kulttuurin tulee olla yksi Business Finlandin rahoituksen strategisista painopisteistä.

Taideyliopisto toteaa lausunnossaan, että sektorirajat ylittävä yhteistyö on tärkeää rahoituksen suhteen. Tulevaisuudessa kaikkien alojen T&K-potentiaali tulee hyödyntää täysipainoisesti.

Muita lausunnon antaneita tahoja ovat mm. valtakunnallisten taiteilijajärjestöjen yhteistyöjärjestö Forum Artis, joka yhtyy Taideyliopiston lausuntoon.

Lähde Taideyliopisto

spot_img