Taiteen monet kasvot HAM Helsingin taidemuseon näyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

HAM Helsingin taidemuseon näyttely ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’ avaa uusia näkökulmia taiteen ja keräilyn maailmaan.

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä käsitellään näkemisen ja esittämisen tapoja HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista käsin. Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelman klassikkoteokset asetetaan dialogiin modernien ja nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Kuraattori Asta Kihlmanin näkemyksellinen työ syventää yksityiskohtia ja avaa uusia näkökulmia.

Kokoelman perusteos 448 teosta on edustava näyte suomalaisestä modernismista. Museon johtaja Arja Miller korostaa uusien näkökulmien ja lukutapojen elävöittävän kokoelman merkitystä nykypäivänä.

Erityisteemoina ovat katseet, keho ja asetelmat, joilla kunnioitetaan Bäcksbackojen taidekokoelman makua. Nyt esillä olevat teokset pohdiskelevat myös keräilyn roolia ja taidekokoelmien kartuttamista.

Näyttelyyn osallistuu 31 taiteilijaa, joiden töitä vaihdetaan näyttelyn aikana valoherkkyyden vuoksi. Tarjolla on sekä 40 pysyvää että 11 vaihtuvaa teosta.

Näyttely on saanut tukea Museovirastolta, ja sen yhteydessä julkaistaan myös kuraattori Kihlmanin kirja ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’.

Lähde Maarit Kivistö

spot_img