Taiteen monet kasvot HAM Helsingin taidemuseon näyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

HAM Helsingin taidemuseon näyttely ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’ avaa uusia näkökulmia taiteen ja keräilyn maailmaan.

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä käsitellään näkemisen ja esittämisen tapoja HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista käsin. Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelman klassikkoteokset asetetaan dialogiin modernien ja nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Kuraattori Asta Kihlmanin näkemyksellinen työ syventää yksityiskohtia ja avaa uusia näkökulmia.

Kokoelman perusteos 448 teosta on edustava näyte suomalaisestä modernismista. Museon johtaja Arja Miller korostaa uusien näkökulmien ja lukutapojen elävöittävän kokoelman merkitystä nykypäivänä.

Erityisteemoina ovat katseet, keho ja asetelmat, joilla kunnioitetaan Bäcksbackojen taidekokoelman makua. Nyt esillä olevat teokset pohdiskelevat myös keräilyn roolia ja taidekokoelmien kartuttamista.

Näyttelyyn osallistuu 31 taiteilijaa, joiden töitä vaihdetaan näyttelyn aikana valoherkkyyden vuoksi. Tarjolla on sekä 40 pysyvää että 11 vaihtuvaa teosta.

Näyttely on saanut tukea Museovirastolta, ja sen yhteydessä julkaistaan myös kuraattori Kihlmanin kirja ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’.

Lähde Maarit Kivistö

spot_img