Taiteen monet kasvot HAM Helsingin taidemuseon näyttelyssä

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Dogjaw iskee takaisin tuplasinglellä – pureutumista luokkaeroihin ja sisäiseen kaaokseen

Helsinkiläinen hevipunk-yhtye Dogjaw tekee paluun uudella, kaksiteräisellä julkaisullaan, "Yhteiskunnan...

HAPE – Microdots (EABE 2025)

Virolainen HAPE julkaisee toisen eepeensä viime vuotisen debyyttinsä Night Life jälkeen suomalaisella EABE-levymerkillä. Nyt hänen elekotrossaan on sävyjä 70-luvun progesta ja synteetisaattori-musiikista.

Emotion Visa: Suomipunk

Jälleen on lisää skenepisteitä jaossa! Tällä kertaa skene on...

PAETKAA-raportti – Algoritmisen synteesin ilta – Bar Ö, Turku

Huom. Toimittajan raportoimat kokemukset ovat subjektiivisia. Artistiin liittyvät faktat...

Jaa somessa

HAM Helsingin taidemuseon näyttely ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’ avaa uusia näkökulmia taiteen ja keräilyn maailmaan.

Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi -näyttelyssä käsitellään näkemisen ja esittämisen tapoja HAM Helsingin taidemuseon kokoelmista käsin. Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelman klassikkoteokset asetetaan dialogiin modernien ja nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Kuraattori Asta Kihlmanin näkemyksellinen työ syventää yksityiskohtia ja avaa uusia näkökulmia.

Kokoelman perusteos 448 teosta on edustava näyte suomalaisestä modernismista. Museon johtaja Arja Miller korostaa uusien näkökulmien ja lukutapojen elävöittävän kokoelman merkitystä nykypäivänä.

Erityisteemoina ovat katseet, keho ja asetelmat, joilla kunnioitetaan Bäcksbackojen taidekokoelman makua. Nyt esillä olevat teokset pohdiskelevat myös keräilyn roolia ja taidekokoelmien kartuttamista.

Näyttelyyn osallistuu 31 taiteilijaa, joiden töitä vaihdetaan näyttelyn aikana valoherkkyyden vuoksi. Tarjolla on sekä 40 pysyvää että 11 vaihtuvaa teosta.

Näyttely on saanut tukea Museovirastolta, ja sen yhteydessä julkaistaan myös kuraattori Kihlmanin kirja ’Tyttö joka muuttui ruusupensaaksi’.

Lähde Maarit Kivistö

spot_img