Turussa lauantain kirjamessuvieraille lahjaksi Muumi-lukupäiväkirja

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Lukupäiväkirja on osa Otavan Onnelliset aakkoset -muumituoteperhettä, johon kuuluu jo nyt useita kymmeniä kirjoja. Tuoteperheen uusin teos, Lysti ystävä – Onnellisia sanamatkoja, ilmestyy myös tällä viikolla.

Turun Kirjamessuja vietetään tulevana viikonloppuna Turun Messukeskuksessa. Hienoa kirjasyksyä juhlistaakseen Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa yhdessä Turun Kirjamessujen kanssa lauantain messuvieraille Onnelliset aakkoset -lukupäiväkirjan, jota ei ole saatavilla mistään muualta. Lukupäiväkirjan erikoispanos on täydellinen kirjanystävän lokikirja, jonka avulla lukija voi matkustaa kirjojen maailmoihin.

Muumi-lukupäiväkirja lahjaksi

Ensimmäinen Otavan uuden muumituoteperheen osa, Onnelliset aakkoset, ilmestyi tammikuussa ja valloitti heti suomalaisten kirjanystävien sydämet. Hurmaavat aakkostarinat tutustuttavat kirjainten lukuisiin mahdollisuuksiin, lukemisen riemuun ja kielellä leikkimiseen. Alkuperäiselle maailmalleen oikeutta tekevät muumikertomukset ovat nykykirjailija Paula Nivukosken (s. 1985) käsialaa ja kuvat Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia.

Nivukoski on mukana Turun Kirjamessuilla keskustelemassa Onnelllisista aakkosista ja Tove Janssonin kirjallisesta perinnöstä yhdessä Moomin Characters Oy Ltd:n taiteellisen johtajan Sophia Janssonin kanssa. Lisäksi messujen jokaisena päivänä on luvassa lukuhetki, jossa Nivukoski lukee kertomuksia Onnelliset aakkoset -kirjasta.

Onnelliset aakkoset -sarjan uusin osa Lysti ystävä – Onnellisia sanamatkoja julkaistaan myös tällä viikolla. Uutuuskirja on sukellus seikkailuihin, juhlahetkiin ja ihan tavallisiin päiviin. Pienistä, hauskoista ja haikeistakin hetkistä kertovat lyhyet sanamatkat sopivat lämpöisiin yhteisiin lukuhetkiin.

Otavan ja Moomin Charactersin monivuotisen hankkeen tavoitteena on innostaa lapsia ja aikuisia ympäri maailman lukemaan ja kirjoittamaan. Hankkeessa ovat mukana yhteistyökumppaneina muun muassa Unicef ja SPR.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img