Tuula Lehtisen taiteelle omistettu laaja näyttely Tampereen taidemuseossa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Tuula Lehtisen monipuolinen taiteellinen työura esittelyssä Tampereen taidemuseon näyttelyssä.

Tamperelaisen kuvataiteilijan Tuula Lehtisen laajan taiteilijauran töitä esitellään Tampereen taidemuseossa. Näyttely tarjoaa katsauksen Lehtisen tuotantoon 1980-luvulta tähän päivään, unohtamatta hänen rooliaan taidegrafiikan, maalausten, posliiniveistosten ja julkisten mosaiikkitöiden saralla. Lehtinen on myös kuvataiteen alueella vaikutusvaltainen uudistaja.

Lehtisen teoksia leimaavat taidokas kauneuden ja feminiinisyyden kuvaus sekä panostus esteettiseen elämyksellisyyteen värikkään ja ylellisen näyttelyarkkitehtuurin kautta. Hän on tunnettu suomalaisen värigrafiikan uranuurtaja ja on omalla työskentelyllään tuonut uusia tekniikoita maahamme. Taiteessaan hän on rikkonut perinteisiä rajoja ja yhdistellyt eri tyylisuuntia, kuten barokkia ja rokokoota.

Lehtisen monipuolisuus ilmenee myös hänen julkisessa taiteessaan ja muiden taidehankkeiden kehittäjän roolissaan. Hänen panoksensa suomalaisen kuvataidekentän kehittämisessä on ollut merkittävä.

Lähde Jussi Palojärvi

spot_img