Utställningen Den sagolika Carl-Henning Pedersen öppnar på Didrichsens konstmuseum

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Näyttely ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ avautuu Didrichsenin taidemuseossa syyskuussa 2024 ja esittelee Pedersenin uran keskeisiä teemoja. Pedersen oli yksi merkittävimmistä tanskalaisista modernisteista.

Näyttely ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ avautuu Didrichsenin taidemuseossa 7. syyskuuta 2024. Pedersen (1913–2007), yksi Tanskan merkittävimmistä modernisteista, ei ole ollut esillä yksityisnäyttelyssä Suomessa sitten vuoden 1968. Näyttelyn teokset on lainattu Carl-Henning Pedersen & Else Alfeltin museosta Tanskasta, ja ne esittelevät taiteilijan uran keskeisiä teemoja 1930-luvulta museon perustamisvuoteen 1976. Näyttely on avoinna 7.9.2024–26.1.2025.

Pedersen palaa Didrichseniin. ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ kokoaa yhteen Pedersenin uran keskeiset teemat laajimmassa taiteilijan teosten näyttelyssä Suomessa. Pedersenin ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa pidettiin 1968 Didrichsenin taidemuseossa, mistä näyttely jatkoi Wäinö Aaltosen museoon Turkuun. Muuten Pedersenin teoksia on harvoin nähty Suomessa.

Carl-Henning Pedersen, joka aloitti uransa 1930-luvun lopulla, oli yksi tanskalaisen kuvataiteen merkittävimmistä modernisteista. Itseoppinut ja spontaani taiteilija, hänellä oli omaleimainen visuaalinen tyyli ja hän käytti termiä ’fantasiataide’ kuvaamaan teoksiaan. Hän otti inspiraationsa lasten luomista teoksista ja unimaailmasta. Pedersenin ilmaisullisissa teoksissa on mielikuvituksellisia lintuja, naamioita, siivekkäitä hevosia, ilmalaivoja ja taivaankappaleita. Pedersen oli kiinnostunut esihistoriallisista ja keskiaikaisista kuvastoista sekä alkuperäiskansojen taiteesta.

Lähde Didrichsens konstmuseum sr

spot_img