Utställningen Den sagolika Carl-Henning Pedersen öppnar på Didrichsens konstmuseum

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Jaa somessa

Näyttely ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ avautuu Didrichsenin taidemuseossa syyskuussa 2024 ja esittelee Pedersenin uran keskeisiä teemoja. Pedersen oli yksi merkittävimmistä tanskalaisista modernisteista.

Näyttely ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ avautuu Didrichsenin taidemuseossa 7. syyskuuta 2024. Pedersen (1913–2007), yksi Tanskan merkittävimmistä modernisteista, ei ole ollut esillä yksityisnäyttelyssä Suomessa sitten vuoden 1968. Näyttelyn teokset on lainattu Carl-Henning Pedersen & Else Alfeltin museosta Tanskasta, ja ne esittelevät taiteilijan uran keskeisiä teemoja 1930-luvulta museon perustamisvuoteen 1976. Näyttely on avoinna 7.9.2024–26.1.2025.

Pedersen palaa Didrichseniin. ’Den sagolika Carl-Henning Pedersen’ kokoaa yhteen Pedersenin uran keskeiset teemat laajimmassa taiteilijan teosten näyttelyssä Suomessa. Pedersenin ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa pidettiin 1968 Didrichsenin taidemuseossa, mistä näyttely jatkoi Wäinö Aaltosen museoon Turkuun. Muuten Pedersenin teoksia on harvoin nähty Suomessa.

Carl-Henning Pedersen, joka aloitti uransa 1930-luvun lopulla, oli yksi tanskalaisen kuvataiteen merkittävimmistä modernisteista. Itseoppinut ja spontaani taiteilija, hänellä oli omaleimainen visuaalinen tyyli ja hän käytti termiä ’fantasiataide’ kuvaamaan teoksiaan. Hän otti inspiraationsa lasten luomista teoksista ja unimaailmasta. Pedersenin ilmaisullisissa teoksissa on mielikuvituksellisia lintuja, naamioita, siivekkäitä hevosia, ilmalaivoja ja taivaankappaleita. Pedersen oli kiinnostunut esihistoriallisista ja keskiaikaisista kuvastoista sekä alkuperäiskansojen taiteesta.

Lähde Didrichsens konstmuseum sr

spot_img