Risto Räppääjä ja lastenvahti lokakuun myydyin kirja

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Kirjakauppaliitto on julkaissut lokakuun myydyimmät teokset Mitä Suomi lukee -listalla. Kuukauden myydyimmäksi teokseksi nousi Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja lastenvahti (Tammi, 2022), joka myi erityisesti äänikirjana.

Painettuna kirjana myydyimmäksi lasten- ja nuortenkirjaksi nousi Mauri Kunnaksen Pippendorfin kirjavat kummitukset (Otava, 2022). 

Tiina Nopola ja Tiina Nopola

Kuukauden kakkoseksi kipusi vasta lokakuun puolivälissä ilmestynyt Christian Rönnbackan uutuusdekkari Kostajan merkki (Bazar, 2022). Kolmossijalle nousi Lucinda Rileyn teos Auroran salaisuus (Bazar, 2022). 

Tietokirjoissa myydyimmäksi teokseksi nousi Mika Ilménin ImmuPokevuodet (Bazar, 2022) ja toiseksi myydyimmäksi Kari Väänäsen ja Tuomas Marjamäen Vänä elävänä (Docendo, 2022).

Painetuissa tietokirjoissa myydyin oli Jonna Kalliomäen Jonsukatvillasukkarakkautta (Readme.fi, 2022) sekä Mika Aaltolan Mihin menet Suomi (Tammi, 2022). Esa Saarisen E. Saarisen ajatuksia elämästä, rakkaudesta ja ajattelun ajattelusta (WSOY, 2022) myi painettujen tietokirjojen kolmanneksi. 

”Lokakuun listalla näkyy hyvin, kuinka erilaiset teokset kiinnostavat eri formaateissa”, toteaa Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Laura Karlsson. ”Kuvitetut kirjat toimivat luonnollisesti paremmin painettuna, mikä näkyy listalla lasten- ja nuorten- sekä tietokirjallisuudessa, mutta esimerkiksi isänpäivän korvalla perinteisesti suosittu Ilkka Remes ja tämän vuoden uutuus Tornado näkyy myyneen sekin erityisen hyvin painettuna.” 

Kirjakaupat odottavat joulusesonkia positiivisin mielin. Helsingin kirjamessut vetivät ihmisiä laajasti kirjallisuuden ääreen, ja kirja on edelleen suosittu lahjatuote. 

”Laajan valikoiman kirjakaupoista löytyy kyllä jokaiselle kukkarolle ja joka makuun sopivaa luettavaa”,

kertoo Laura Karlsson. 

Lähde Kirjakauppaliitto

spot_img