Lappeenrannan kaupunginorkesterin Romantiikan kirjoa -konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 19/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Kesälistan kirjavinkit nuorille lukijoille

Kariston tuoreet julkaisut vievät koululaiset kesällä jännittävien tarinoiden pariin.

Brittitrion The Tiger Lillies poikkeuksellinen esitys Edgar Allan Poen teoksista Suomessa

Maailmankuulu The Tiger Lillies saapuu Suomeen tuoden ainutkertaisen Edgar Allan Poen maailmaan sukeltavan esityksensä Savoy-teatteriin.

Taideyliopiston eurovaalitavoitteet korostavat taiteen merkitystä

Taideyliopisto haluaa nostaa taiteen asemaa Euroopan menestyksen tukipilarina ja vaatii taiteen rahoituksen parantamista.

Syväluotaus lokkien sielunelämään uutuusteoksessa

Biologi Riku Cajanderin uusi tietokirja 'Lokkien maailma' sukeltaa syvälle lokkien sielunelämään.

Jaa somessa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon keskiviikon 9.11.2022 konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat solistin sairastumisen takia. Pianisti Anna Fedorovan tilalle tulee nuori pianistilupaus Nils Hansson Meng, joka soittaa Ludwig van Beethovenin Pianokonserton nro 5 Es-duuri op. 73 eli ns. Keisarikonserton.

Nils Hansson Meng (s. 1998) kasvoi musikaalisessa kodissa ja aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana. Tällä hetkellä Hansson toimii monipuolisena pianotaiteilijana vaikuttaen pääosin Ruotsissa ja Suomessa.

Kuva

Hän on menestynyt kilpailuissa; Hansson on voittanut Tukholman kansainvälisen pianokilpailun, hänet on palkittu Kuninkaallisen Musiikkiakatemian ja Anna Whitlock -säätiön Mai von Rosen -apurahalla.

Nils Hansson on esiintynyt Tukholman Konserttitalossa, Berwald-salissa, Kuninkaalisessa palatsissa sekä Ruotsin Eduskuntatalossa ja on osallistunut monille pianofestivaaleille. Viimeisimpänä Hansson esiintyi Musiikkitalon konserttisalissa Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin solistina Sakari Oramon johdolla lokakuussa 2022.

Vuodesta 2017 Hansson on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan oppilaana. Lisäinspiraatiota Hansson on hakenut vaihto-opinnoista Berliinistä Lucan Blondeelin luokalta sekä useilta kansainvälisiltä mestarikursseilta.

Pianistin uran ohella Hansson tunnetaan myös taidemaalarina. Hän usein yhdistääkin intohimojaan, pianon soittamista ja maalausta.

Romantiikan kirjoa

  • Yhteistyössä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa
  • ke 9.11. Lappeenranta-sali klo 19
  • Johtaa Erkki Lasonpalo
  • Solisti Nils Hansson Meng, piano

Ohjelma:

  • Antonín Dvořák: Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5 Es-duuri op. 73
  • Liput 25 € – Kausikorttikonsertti

Lähde Lappeenrannan kaupunki

spot_img