Lappeenrannan kaupunginorkesterin Romantiikan kirjoa -konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon keskiviikon 9.11.2022 konsertin solisti ja solistinumero vaihtuvat solistin sairastumisen takia. Pianisti Anna Fedorovan tilalle tulee nuori pianistilupaus Nils Hansson Meng, joka soittaa Ludwig van Beethovenin Pianokonserton nro 5 Es-duuri op. 73 eli ns. Keisarikonserton.

Nils Hansson Meng (s. 1998) kasvoi musikaalisessa kodissa ja aloitti pianonsoiton seitsemänvuotiaana. Tällä hetkellä Hansson toimii monipuolisena pianotaiteilijana vaikuttaen pääosin Ruotsissa ja Suomessa.

Kuva

Hän on menestynyt kilpailuissa; Hansson on voittanut Tukholman kansainvälisen pianokilpailun, hänet on palkittu Kuninkaallisen Musiikkiakatemian ja Anna Whitlock -säätiön Mai von Rosen -apurahalla.

Nils Hansson on esiintynyt Tukholman Konserttitalossa, Berwald-salissa, Kuninkaalisessa palatsissa sekä Ruotsin Eduskuntatalossa ja on osallistunut monille pianofestivaaleille. Viimeisimpänä Hansson esiintyi Musiikkitalon konserttisalissa Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin solistina Sakari Oramon johdolla lokakuussa 2022.

Vuodesta 2017 Hansson on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Tuija Hakkilan ja Ilmo Rannan oppilaana. Lisäinspiraatiota Hansson on hakenut vaihto-opinnoista Berliinistä Lucan Blondeelin luokalta sekä useilta kansainvälisiltä mestarikursseilta.

Pianistin uran ohella Hansson tunnetaan myös taidemaalarina. Hän usein yhdistääkin intohimojaan, pianon soittamista ja maalausta.

Romantiikan kirjoa

  • Yhteistyössä Sinfoniaorkesteri Vivon kanssa
  • ke 9.11. Lappeenranta-sali klo 19
  • Johtaa Erkki Lasonpalo
  • Solisti Nils Hansson Meng, piano

Ohjelma:

  • Antonín Dvořák: Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5 Es-duuri op. 73
  • Liput 25 € – Kausikorttikonsertti

Lähde Lappeenrannan kaupunki

spot_img