Stressitön elämä ei ole tavoittelemisen arvoista – ammattilaiset opettavat löytämään paremman stressitasapainon

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Stressiä ei kannata vältellä, vaan sopivassa määrin se on jopa terveellistä.

Riku Aallon ja Satu Tuomisen uutuuskirja StressitasapainoParempaa elämää pidempään opettaa löytämään tasapainoisen arjen, ilman turhaa stressin välttelyä.

Stressi-tasapaino
 Stressitasapaino – Parempaa elämää pidempään julkaistaan 25.8.

Moni haaveilee stressittömästä elämästä. Sitä ei kuitenkaan kannata tavoitella, sillä vaikka liiallinen kuormitus johtaa pitkään jatkuessaan terveyden heikkenemiseen, ei myöskään liian vähäinen kuormitus tee hyvää. Keho kaipaa ja kestää hetkellistä kovaakin kuormitusta, mutta ei jatkuvaa liiallista kokonaiskuormitusta.

Aalto ja Tuominen kääntävät stressiajattelun toisinpäin: He kannustavat stressin välttämisen sijaan itsetuntemuksen parantamiseen, omien voimavarojen tunnistamiseen sekä niiden fiksuun säätelemiseen kokonaiskuormitus huomioiden.

Kirjassa onkin kyse palautumistaitojen kehittämisestä, kuormituksen säätelystä ja turvamarginaalin rakentamisesta fyysistä sekä psyykkistä kapasiteettia kasvattamalla.

Liikuntafysiologi Satu Tuominen on sykevälivaihtelun ja palautumisen asiantuntija. Hän on ollut kehittämässä suorituskykyä ja hyvinvointia edistävää sykeväliteknologiaa Firstbeatilla, joka on kansainvälinen hyvinvoinnin ja huippu-urheilun parissa toimiva yritys.Hänellä on monipuolinen urheilutausta, niin kilpaurheilijana kuin valmentajana, muun muassa maastohiihdon parissa. 

Riku Aalto on personaltrainingin ja elintapavalmennuksen uranuurtaja Suomessa. Hän on täydentänyt osaamistaan muun muassa liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja -opinnoilla. Riku on kirjoittanut jo yli 40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta ja fyysisestä hyvinvoinnista.  

Kansi
Riku Aalto & Satu Tuominen: Stressitasapaino – Parempaa elämää pidempään (Docendo 2022), sidottu, 224 sivua. 

Firstbeat järjestää Stressitasapaino – työkaluja voimavarojen säätelyyn -webinaarin 1.9. klo 14.  

Lähde Docendo

spot_img