Vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki valloittaa pian elokuvana!

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Lauri Maijalan ohjaaman Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2023, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja sen levittäjä on Aurora Studios. Lisäksi kaikkien Pikkiriikki-fanien iloksi kirjasarjan uusi osa, Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut, ilmestyy ensi viikolla.

Elokuva

Kaikkien tuhmuroijien sankari Prinsessa Pikkiriikki on pian myös filmitähti, sillä Hannele Lampelan ja Ninka Reitun rakastetusta hahmosta kertovan elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesällä 2023. 

Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan ohjaa teatteriohjaajana ja näyttelijänäkin tunnettu Lauri Maijala ja sen käsikirjoituksesta vastaavat yhdessä käsikirjoittaja Tuuli Kanervankallio ja kirjailija Hannele Lampela.

”Pikkiriikin seikkailujen siirtyminen elokuvan muotoon on tietysti todeksi tullut unelma, olen siitä aivan valtavan onnellinen ja kiitollinen. Elokuva pohjaa esikoistekstiini ja kun kirjoitin sitä keittiössäni kahdeksan vuotta sitten, en olisi voinut kuvitellakaan sen siirtyvän vielä joskus valkokankaalle”,

Lampela iloitsee.

Elokuvassa anarkistinen oman elämänsä prinsessa Pikkiriikki kauhistuu saadessaan kuulla, että äidin sisuskaluissa asusteleva pikkuveli aikoo pian muuttaa Pikkiriikin huoneeseen. Omaperäisen naapurinsa rouva Jenssenin tädin viisauksien pohjalta Prinsessa Pikkiriikki keksii suunnitelman ja taikoo määräilevät aikuiset Himpskattiin taikakoiransa Makkaran avulla.

”Prinsessa Pikkiriikki on vuoren kokoinen persoonallisuus metrin mittaisessa kehossa. Riemastuttava Pikkiriikki on täydellinen elokuvan päähenkilö, joka on satavarmasti aktiivinen toimija. Sellainen joka pistää kaikenmoiset pienen ihmisen vapautta rajoittavat normit päälaelleen – ja katsojat sopivasti pelkäämään, että mitä se seuraavaksi keksii. Käsikirjoitusta lukiessa on saanut vilpittömästi nauraa ja liikuttua aikuinen mieskin. Pikkiriikin ainutlaatuisesta päämäärätietoisuudesta tulee nauttimaan jokainen, joka on joskus ollut vähän tuhma ja täysin kohtuuton”,

ohjaaja Maijala sanoo.

Prinsessa Pikkiriikin uusista seikkailuista pääsee nauttimaan jo ensi viikolla, kun kirjasarjan uusin osa, Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut, ilmestyy. Kirjassa Pikkiriikki kertoo viisi tuttua satua hiukan lurjusmaisesta näkökulmasta.

Kuva
Hannele Lampela ja Ninka Reittu. Kuva Vesa Tyni 2018.

Suomen lisäksi Prinsessa Pikkiriikki -sarja hurmaa nykyään myös maailmalla. Elina Ahlbäck Literary Agency on myynyt sarjan oikeudet jo Espanjaan, Italiaan, Tanskaan ja Viroon.

Hannele Lampela (s. 1982) on Loviisassa asuva kirjailija ja toimittaja, joka tunnetaan Prinsessa Pikkiriikin lisäksi esimerkiksi syksyllä jatkuvasta Talventaian tarinoita -sarjasta ja elokuussa alkaneesta alakoululaisten supersankarisarjasta Paavali Pattinen, supernolo supersankari.

Ninka Reittu (s. 1982) on kuvataiteilija ja lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä, joka asuu Joensuussa. Maaliskuussa 2023 ilmestyy Reitun Pulla Vehnänen -kuvakirjan toinen osa, Pulla Vehnänen ja yö puumajassa.

Prinsessa Pikkiriikki ja hitusen hurjat sadut- kirja saatavilla sidottuna.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img