Vuoden intensiivisin lukuromaani pakkomielteisestä äitiyden ja perheonnen tavoittelusta

Aiheeseen liittyvää

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö myynyt jo yli 12 000 – Jatkoa luvassa ensi vuonna

Pohjalaisdekkaristi Nilla Kjellsdotterin Kivipuiston tyttö on ollut valtava menestys myös Suomessa.

Jaa somessa

Brittikirjailija Elizabeth Dayn Täydellinen elämä (Gummerus) on koukuttava psykologinen perhedraama lapsettomuudesta ja mielenterveydestä.

Jännitteinen ja yllättävä lukuromaani tavoittaa tarkalleen naisten kokemat syyllisyydentunnot valinnoistaan samoin kuin hedelmättömyyden tuskallisuuden, sekä henkisen että fyysisen.

Kuva

Vastarakastuneet Marisa ja Jake muuttavat unelmataloonsa ja alkavat yrittää lasta. Suhde joutuu koetukselle, kun he ottavat taloonsa vuokralaisen, Katen. Kate ei tunnu käsittävän yksityisyyden rajoja, hän on epäilyttävän kiinnostunut Jakesta ja kyselee jatkuvasti lapsesta. Marisa on varma, että Kate ei väisty ennen kuin on saanut kaiken haluamansa.

Elizabeth Day kuvaa taitavasti, kuinka tärkeälle asialle omistautuminen muuttuu pakkomielteeksi. Taidokkaasti kirjoitettu tarina saa trillerimäisiä piirteitä samalla kun analysoi viiltävästi nyky-yhteiskunnan ilmapiiriä.

”Tiukka ja tyylikäs jännitysnäytelmä sukeltaa syvälle hedelmättömyyden aiheuttamaan kaipaukseen ja suruun… Jännitettä säestävät äänekäs feminismi ja – kenties kaikkein sinnikäimpänä – toivo.”

– The Guardian
Elisabeth Day
Elizabeth Day: Täydellinen elämäalkuteos Magpie
Suomentanut Elina Lustig464 sivua
Ilmestynyt myös äänikirjana, lukija Mervi Takatalo

Pohjois-Irlannissa syntynyt Elizabeth Day on palkittu bestseller-kirjailija ja toimittaja, joka kirjoittaa Britannian suosituimpiin lehtiin. Hän käsittelee kolumneissaan mm. lapsettomuutta. Day myös vetää supersuosittua, kuuntelulistojen kärkeen noussutta podcastia How to Fail With Elizabeth Day.

Täydellinen elämä on Dayn viides romaani ja ensimmäinen suomennos hänen tuotannostaan. Sen oikeudet on myyty 10 maahan.

Lähde Gummerus

spot_img