Viikon Kovin Biisi: VKB 11/24

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 11/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 1.4.2024 – 4.4.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 14. ehdokkaat

1) IMTIP – MONSTERS

Energinen Drum&Bass kappale, joka saa sut väkisinkin liikkeelle

2) Ripitori od – Ei muistikuvaa

Epärehellistä suomipunkkia helsingistä

3) King of None – Lizards for Brains

Raskasta riffittelyä, koukuttava kertsi, järkälemäinen väliosa, villii sooloiluu!

4) Moody – Burning Bridges

Moody on helsinkiläinen alternative rock -bändi, joka yhdistelee soundissaan häpeilemättömästi niin rock-, metalli- kuin pop-vaikutteita.

Burning Bridges on tarina unelmien jahtaamisesta. Kappale kertoo siitä, miten unelmia tavoitellessa saattaa joutua luopumaan tärkeistä ihmissuhteista ja miten se voi tuntua ristiriitaiselta ja kipeältä. Se myös korostaa rehellisyyden ja aitouden tärkeyttä itselleen.

5) Kolorado – Ameriikan serkku

Tositapahtumiin perustuva biisi kertoo kuinka jenkki laittoi Härmän sekaisin.

6) Plaakso – Sä haluut että juhlat jatkuu

Haluatko, että juhlat jatkuu – vai pelkäätkö, että ne päättyy? Plaakso haastaa uusimmalla kappaleellaan juhlakansaa pohtimaan juhlimisen syvempiä kiemuroita. Biisin tunnelma muovautuu mielentilasta riippuen fiiliksen nostattajaksi tai eksistentiaaliseksi itsetutkiskeluksi, jossa virtaava viini kelluttaa meitä aina auringonnoususta seuraavaan. Vaan kuinka pitkään juhlat voivatkaan jatkua?

Plaakso on tunnelmallista, suomenkielistä akkarirockia Kuopiosta. Mukaansatempaavaa fiilismusaa!

7) Annika H – Älä kuole

Annika H:n kesällä julkaistavan rakkauspop-teemaisen EP:n ensimmäinen single on nimeltään Älä kuole. Lattari-henkisessä suomipop-biisissä vietellään, rakastetaan ja pelätään sitoutua. Biisissä on toiveikas sanoma, tarttuva melodia ja tempo, joka houkuttelee tanssilattialle.

8) Lilith & The Wildflovers – Anybody Else

Sydäntä särkevät sanoitukset kuljettavat yleisön sydänsurujen, intohimon ja haavoittuvuuden maailmaan. Romanttiseen tuhoon ja synkkyyteen uppoutuneina he kutovat tarinoita rakkaudesta 2000-luvun indiesta, post-punkista ja 70-luvun rockista inspiroituneena.

Keväällä 2024 Lilith & The Wildflowers julkaisi debyyttisinglensä ”Anybody Else”, joka teki rohkean sisääntulon indie-skeneen!

9) Dead City Monkeys – Heartbeat

Turkulainen v-18 perustettu punk/metal/rock-bändi

10) The Sticky Cats – Back for More

Back For Moren teemat on rakkaus, riippuvuus ja epätoivo. Sekä niiden sekoitus ja miten niitä voi olla vaikea erottaa toisistaan. Biisi on pienestä synkkyydestä ja hulluudesta huolimatta leikkisä ja siinä on vähän Amerikan vibaa.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img