Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 16/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 6.5.2024 – 9.5.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 19. ehdokkaat

1) Alasin – Majakka

Majakka on ensimmäinen single 24.5.2024 ilmestyvältä Kone-pitkäsoitolta.

”Jotenkin ’totuudenjälkeinen aika’ ja legendat hylynryöstäjistä yhdistyivät kappaleeksi”, kommentoi rumpali-sanoittaja Ville.

2) BloodBlind – Empty Eyes

Helsinkiläinen BloodBlind jatkaa siitä mihin edellinen single ”Nightmare Cult” jäi helmikuussa. Uusin ulosanti ”Empty Eyes” tarjoaakin jotain aivan uutta BloodBlindilta unohtamatta yhtyeen tunnettua raivoa ja anteeksiantamatonta riffittelyä.
Periksiantamattomalla draivilla kulkeva thrash-groove kappale ”Empty Eyes” tarjoaa jotain uutta yhtyeeltä. Kyseinen kappale on selkeästi ehtaa BloodBlindia, mutta uudella melodisemmalla otteella.

3) Reposed – Catch My fall

Catch my Fall on vuonna 2022 perustetun Reposed orkesterin 8.4.2024 julkaistun ensi singlen avausraita. Progehenkistä trio soittoa ryyditettynä muhkeilla kiippareilla ja tarttuvalla melodialla.

4) Ikirouta – Minä tahdon!

Ikirouta on vuonna 2020 perustettu melodista iskelmällistä metallia soittava yhtye Kajaanista. Julkaisuja yhteensä 18 singleä, joista Minä tahdon! on uusin ja julkaistu 15.3.2024. Kaiken kaikkiaan Ikiroutaa on striimattu n. 1,5 miljoonaa kertaa.
Keikkoja bändi on tehnyt klubeilla ja isoillakin festareilla ja lava on jaettu mm. Amorphiksen, Popedan, Blind Channelin, Skid Rown, Antti Tuiskun, Juha Tapion, Kaija Koon, Dingon ja monen muun kanssa. Tulevana kesänä keikkaillaan jälleen ahkerasti.

5) Spänk! – Cold Spring

Spänk! on uuden ajan rock yhtye, joka tuo musiikkiinsa monipuolisesti vaikutteita niin metallista, kuin jazzistakin. Cold spring on puhtaasti rokkia, ja kertoo kylmästä keväästä, joka on varmasti jokaiselle tuttua asiaa.

6) KIROT – Varjoihin Sulautunut

Varjoihin Sulautunut: Tämä kappale kertoo kamppailusta vakavan ahdistuksen/sairauden kanssa.
Päätettiin tehdä tämä Punkrock tyyliin ja siinä se nyt on!

7) Veljesmieli – Amerikkalainen unelma

Amerikkalainen unelma on rytmikästä funkia ja se kertoo mitä rapakontakainen fantasia voi joskus olla.

8) Roots & Bones – Hypnos

Vintage-rokkia Helsingistä

9) Outi Riikola – Matka yhteinen

San, säv, sov: Outi Riikola

10) Särmä – KARMA

Särmä on julkaissut kahden vuoden julkaisutauon jälkeen uuden singlen Karma

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img