Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 18/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 20.5.2024 – 23.5.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 21. ehdokkaat

1) MRiver – Lift To My Dreams

Lift To My Dreams on instrumentaalinen synapop -biisi, jonka tarttuvat melodiat jäävät helposti kaikumaan korvakäytäviin, biitin viedessä samanaikaisesti kohti tanssilattiaa – isoa tai pientä sellaista. Biisissä on kaikuja aiempien aikojen elektropopista, dancesta ja diskosta. Kuultavissa on tyypillisiä MRiver -sävelkulkuja, joissa liikutaan mukavissa mollimelodioissa – aitoon suomalaiseen tapaan.

2) Sähköbikini – Ehkä nähään

Sähköbikini on kesällä 2023 perustettu energinen feministinen punkbändi Helsingistä/Tampereelta. Sähköbikini soittaa punkpoppia/-rockia asenteella riot grrrl -hengessä. Essi, Johanna, Kim ja Reetta ovat vihdoin löytäneet toisensa, vaikka kotiseudut ulottuvat Sallasta Kaliforniaan ja sille välille. Biiseissä dissataan stereotyyppisiä odotuksia, sekoillaan ja rakastutaan. Bändin ensimmäinen EP “Saatanan feministi” ilmestyi tammikuussa 2024.

3) TT Wahlroos – Luokseni Pimeään

Biisin kertojaminä jättää kulissit ja kotiteatterin taakseen ja tarttuu kourillaan elämään. Kaipaus entiseen ei jätä rauhaan, muttei hän halua palata, vaan ennemminkin viedä päivänsäteen mukanaan, sinne missä elämä tuntuu. 

4) Isac B – Sä jä Mä

Sä ja Mä on helposti samaistuttava rakkauslaulu. Sanoitukset ovat positiiviset ja paikoittain leikkisät. Tarina on ennen kaikkea rehellinen ja aito. Isac B uskoo artistina oikeiden asioiden, sekä tunteiden tulkitsemisen palvelevan parhaiten kuulijoita, koska se on helppo ja miellyttävä tapa samaistua kappaleeseen. Artisti, levy-yhtiö, sekä laaja sosiaalinen verkosto markkinoi kappaletta eri medioissa.

5) Mikko Teittinen – Drivin’ by the Sea

Biisi kertoo kesästä, vauhdista ja kauniista naisista.

6) Kai Kuu – Kuunnellaan

Kai Kuu on oululainen musiikkia ja kuvataidetta yhdistelevä duo. Kuunnellaan on heidän ensimmäinen kokonaan suomenkielinen kappaleensa.

7) Osvive – Solmussa

Solmussa kappale kertoo siitä, miltä tuntuu kun elämästä lähtee jokin todella tärkeä asia ja kuinka jaksaminen voi tuntua mahdottomalta, kun tajuaa ettei itseään ja ongelmia pääse pakoon. Jokainen voi tulkita tavallaan tämä on vain oma näkemys.

8) Maisa – Ota mut

Maisa on laulanut koko ikänsä niin karaokea kuin jopa keikkaillut, nyt oli aika laukaista hänen soolouransa käyntiin. ”Ota mut” on pop laulu joka kertoo naisen heräävästä halusta, kun vihdoin uskaltaa sanoa asiat ääneen, on rohkea.

9) Project Rutinski – Maailma Huutaa

Rutinskin hieman vähemmälle huomiolle jäänyt maailmanparannusbiisi,eräänlainen virstanpylväs musiikillisessa annissamme!

10) Alma Solina – Villi virta

Villi virta on Alma Solinan ensimmäinen sinkku. Vaikka tämä villi ja vapaa artisti ei halua asettua mihinkään genreen, tämä biisi on poppia.

Moni meistä on joskus kokenut olevansa liikaa – liian äänekäs, värikäs, liian sitä ja tätä. Meitä koitetaan laittaa jatkuvasti erilaisiin ahtaisiin lokeroihin ja laatikoihin, mielen pikkuvankiloihin. On tullut aika vapauttaa itsemme.

Alma Solina haluaa rohkaista jokaista upeaa ja uniikkia ihmistä ilmentämään itseään täysin vapaasti.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img