JUHA VUORINEN: Puerto Anus (Bazar) 2023

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Kirjoitin tuohon hieman ehkä liian ajoissa tekemääni ja tällä hetkellä vielä julkaisemattomaan ”vuosiraporttiini”, että tämä kirja on vielä kesken, mutta vauhtiin päästyäni loput 300 sivua menivät parissa päivässä, yhteensä niitä on yli 500. Tätä on tosiaan odotettu; edellisestä sekopääromaanista on jotain 10 vuotta ja tästä ”dekkarisarjan” edellisestä kirjasta peräti 14 vuotta. Dekkari on ehkä hieman liioiteltu sana, toisaalta en ole sellaisia juurikaan lukenut, mutta olettaisin, etteivät ne ihan tällaisia ole. Näitä Vuorisen välillä lähes tajunnanvirran, tai ehkä tajuttomuuden, voimalla eteneviä opuksia on hieman vaikea kuvailla, mutta kyllä näissä ihmeellisesti jokin juoni kuitenkin on.

Tässä viattomista häävalmisteluista päädytään kaikkine sekavine juonenkäänteineen Andalusiaan. Mukana on tietenkin duo HändiKäppers, eihän meno muuten olisi läheskään niin hulvatonta. Alapääjuttuja taitaa olla joka sivulla (sen sijaan päihteiden käyttö on aika vähäistä), eikä ihan ns. normaalimmasta ”päästä”. Onkohan tällä jokin lainaus- tai myynti-ikäraja? Ehkä lapset eivät tällaisesta ole kiinnostuneetkaan, teineillekin voi olla vähän outo tapaus, itse tuli kyllä aika varhain tutustuttua esim. Bukowskiin, mutta aika kesyltä nekin vaikuttavat tämän rinnalla.

Joo, kuulkaas, jos piditte noista Viimeinen suuri seikkailu-, Juoppohullun päiväkirja– jne. kirjoista, kyllä varmasti toimii tämäkin ja varsinkin jos niistä ns. dekkareista piditte, niin sitten ainakin toimii. Puerto Anusta ei Andalusiassa ole, sen sijaan Puerto Banus löytyy, kuten myös se kirjassa mainittu smurffikylä. Piti tarkistaa oikein Wikipediasta; tosiaan Juzcar-nimisen paikkakunnan kaikki talot maalattiin valkoisista sinisiksi 2011 Smurffit-elokuvan mainostamiseksi ja kun vuoden päästä elokuvayhtiö olisi maalannut talot taas valkoisiksi, eivät kyläläiset halunnetkaan sitä enää, koska turistimäärät olivat kasvaneet olemattomista kymmeniin tuhansiin.

Seuraavaksi voisi tulla se ajat sitten luvattu Kristian ja Tsernopilin arvoitus, Kristian-seikkailut ovat nimittäin ehkäpä näistä kaikkein hauskimpia. Mutta kirjan lopussa lukee, että seuraavaksi on tulossa jatkoa tälle dekkarisarjalle jo 2024.

-V. Vahtera

spot_img